PROGOVORILA JULIJA SKRIPALJ: Evo šta je iz bolnice poručila ćerka otrovanog špijuna! Njena rođaka otkrila plan koji je šokirao Britance!
Foto: Printscreen/ Twitter

IDE PO NJU

PROGOVORILA JULIJA SKRIPALJ: Evo šta je iz bolnice poručila ćerka otrovanog špijuna! Njena rođaka otkrila plan koji je šokirao Britance!

Planeta -

Julija Skripalj oglasila se iz bolnice i izjavila da se probudila pre nedelju dana i da joj je bolje, navodi se u saopštenju koje je objavio Skotland jard.

„Probudila sam se pre nedelju dana, oporavljam se iz dana u dan“, navodi se u saopštenju koje je objavila britanska policija.

Navodno je upitana za stanje oca odgovorila: "Sve je u redu. On se oporavlja i spava. Ona je zahvalila osoblju bolnice na njihovoj profesionalnosti i nezi izamolila da se poštuje privatnost porodice dok se oporavljaju. Izjavila je i da je još uvek dezorjentisana i dodala "da je sve moće popraviti i da su svi sve bolje".

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije odbilo da preda Rusiji uzorke supstanci kojom su otrovani Sergej i Julija Skripalj u Solsberiju.

Bratanica bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja koji je otrovan u Velikoj Britaniji zajedno sa ćerkom Julijom prošlog meseca, Viktorija Skripalj izjavila je da planira da otputuje u Britaniju i da pokuša da vrati Juliju nazad u Rusiju.

Viktorija Skripalj je u sredu rekla za rusku državnu televiziju da je aplicirala za britansku vizu, ali da nije sigurna da li će joj britanske vlasti dozvoliti da vidi svoju sestru Juliju i njenog strica Sergeja.

"Trenutno imam jedan cilj: da odletim tamo i da odvedem Juliju, makar Juliju", rekla je Viktorija. Ona je dodala da se Julija uvek držala podalje od politike dok je "sa Sergejem mnogo komplikovanije".

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima između Zapada i Rusije.

Oni su bili u kritičnom stanju nakon napada, međutim, bolnica u kojoj su primljeni na lečenje je 29. marta saopštila da je Juliji bolje, dok je Bi-Bi-Si citirao neimenovane izvore koji su rekli za nju da je "svesna i može da govori".

"Sve informacije koje mi imamo su one koje su iscurele u medije. Svakog dana druga verzija" - rekao je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

Napomenuo je da Rusija očekuje posetu Skripaljeve rođake Viktrije Britaniji, koja čeka na britansku vizu.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Evo gde su završile srpske S-300!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track