SAD UVELE NOVE SANKCIJE RUSIMA: Na listi 38 biznismena, funkcionera i kompanija
Ministartsvo finansija SAD, Foto: Vikipedija

Nije zbog skripalja

SAD UVELE NOVE SANKCIJE RUSIMA: Na listi 38 biznismena, funkcionera i kompanija

Planeta -

Među njima su Oleg Deripaska, Sulejman Kerimov, Viktor Vekselberg, Kiril Šmalov, šef „Gasproma“ Aleksej Miler i direktor „Surgutneftgasa“ Vladimir Bogdanov.

Predsednik Rusije u Južnom saveznom okrugu Vladimir Ustinov je jedan od funkcionera koji je sankcionisan od strane SAD.

Takođe, sankcije se odnose i na kompanije Deripaske i Vekselberga – „En+ grupa“, „GAZ“, „Rusal“, „Bazovi element“, „Evrosibenergo“ i „Renova grupa“.

„Ti biznismeni su jako puno zaradili srađujući sa režimom ruskog predsednika Vladimira Putina i ključni su igrači u sprovođenju zlonamerne agende Kremlja.

Ruski oligarsi i elita zarađuju od korumpiranog sistema i više neće biti u mogućnosti da šire destabilizšući uticaj“, ističe se u saopštenju.

Pored toga, sankcije su uvedene i protiv 17 ruskih zvaničnika, među kojima su ministar unustrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, šef komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov, rukovodilac Rosgvardije Viktor Zolotov, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev i pomoćnik predsednika Rusije Evgenije Školov.

Istovremeno, američka administracija tvrdi da sankcije nisu uperene protiv građana Ruske Federacije, te da Vašington nastavlja da vodi dijalog sa Moskvom po svim pitanjima.

"Ove mere nisu uperene protiv ruskog naroda, administracija želi jasno da stavi do znanja da su vrata dijalogu uvek otvorena“, navodi se.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "HARADINAJ JE NEOSUĐENI TERORISTA KOJI BI DA PONOVI ZLOČIN!" Bezbednost Srba na KiM ponovo ugrožena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track