POSLEDNJA PORUKA POMAHNITALOG UBICE IZ MINSTERA: Oprostio se od prijatelja preko mejla i poručio ovo!
Foto: EPA/David Hecker

jezivo

POSLEDNJA PORUKA POMAHNITALOG UBICE IZ MINSTERA: Oprostio se od prijatelja preko mejla i poručio ovo!

Planeta -

Nemački mediji opisuju napadača koji se u subotu zaleteo kombijem u gomilu ljudi u Minsteru i tom prilikom ubio dve osobe kao povučenog Nemca, starog 48 godina. Posle toga, on je izvršio samoubistvo.

Vozač je Jens R. rođen je 1969. godine u Sarlandu, a njegovo prebivalište je bilo tek nekoliko kilometara od mesta zločina.

Vlasti nemaju nikakve indikacije o potencijalnoj pozadini. U zajedničkom saopštenju za javnost javnog tužioca i policije u Minsteru objavljeno je da se istraga vodi u svim pravcima.

Jens R. skrenuo je pažnju najavom "spektakularnog samoubistva". Prema pisanju nemačkih medija, on se pozdravio sa svojim poznanicima mejlom 29. marta. U imejlu se navodno pominje i droga kao motiv samoubistva.

Počinilac je živeo vrlo povučeno u Minsteru. Njegove profesionalne aktivnosti kao dizajnera su naglo opadale u proteklih nekoliko godina.

Jens R. je nedavno pokušao samoubistvo. Osim toga, ističe se da je imao kontakte s desničarskom ekstremističkom scenom. Jens R. je bio poznat policiji kao sitni kriminalac: uzimao je drogu, učestvovao u krađama mobilnih telefona i auto radio uređaja.

Ispred stana Jensa R. u subotu uveče bilo je nekoliko policijskih automobila. Nemački mediji ističu da je u stanu pronađena puška tipa AK-47.

Kurir.rs/Westfälische Nachrichten

Foto: EPA/David Hecker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja