(VIDEO) DOŠLA DA JOJ SKINU CISTU, IZAŠLA U MRVAČKOM SANDUKU: Ruskinju Jekatarinu živu balsamovali! Devojka umrla u najgorim mukama!
Foto: Printscreenn YouTube/Репортёр73

STRAŠAN NEMAR

(VIDEO) DOŠLA DA JOJ SKINU CISTU, IZAŠLA U MRVAČKOM SANDUKU: Ruskinju Jekatarinu živu balsamovali! Devojka umrla u najgorim mukama!

Planeta -

Jekatarina Fedjajeva (28) iz Uljanovska, na zapadu Rusije, umrla je u strašnim mukama jer su joj tokom rutinske operacije umesto fiziološkog rastvora greškom ubrizgali formaldehid, koji se koristi za balsamovanje.

Jekatarina je otišla na običnu laparoskopsku operaciju ciste na jajniku. Nedavno se udala i ona i muž su hteli bebu, a cista je pravila probleme. Postupak je rutinski i Jekatarina je operisana 15. marta.

Međutim, medicinska sestra joj je greškom u trbušnu duplju umesto fiziološkog rastvora ubrizgala formaldehid. Jekatarini je skočila temperatura i počeli su strašni bolovi u stomaku. Lekari su joj dali smektu, a porodici - mužu Igoru, majki Galini i svekrvi Valentini - rekli su da idu kući.

"Katja je ležala u zajedničkoj sobi, gde je bilo još osam kreveta, žene su se odmarale, pa je Igor ranije otišao. I Galinu su u sedam sati zamolili da ode i rekli joj da se vrati ujutro. Telefonirala mi je i rekla mi da Katjuša spava i da joj je pritisak jako nizak, da joj je rekla 'mama, umirem'", priča potresena svekrva Valentina.

Galina je i otišla ujutro kod ćerke, ali Jekatarina je već bila u jako teškom stanju. Prebacili su je prvo u oblasnu bolnicu, pa 17. marta u bolnicu u Moskvi. Tamo su odmah počeli da je reanimiraju, ali odmah su rekli da je previše vremena prošlo.

"Devojka je stigla u jako teškom stanju, više organa joj je otkazalo, u takvom stanju nije mogla da živi", saopštila je Federalna agencija za medicinu i biologiju. Međutim, Jekatarini su otkazivali pluća i bubrezi. Izveli su je iz kome samo da se oprosti s porodicom.

"Ovo je čisto ubistvo. Ta stvar je jednostavno uništila njeno telo iznutra", ogorčena je majka Galina.

"Celo telo joj se treslo. Otrovali su je i nisu uradili ništa da joj pomognu. Ljudi koji su obavljali operaciju znali su da joj je ubrizgana pogrešna tečnost. Morali su da preduzmu hitne mere, ali nisu na vreme reagovali. Preklinjala sam ih da nešto urade, a oni su samo želeli da što pre odem i da to sve gurnu pod tepih", kaže ona.

foto: Foto: Printscreen YouTube/Россия 1

Očajna majka Galina

U Uljanovsku je počela istraga o ovom slučaju, a nadgleda je lično guverner Uljanovskog regiona Sergej Morozov. On je rekao da će se sastati s Jekatarininom porodicom i da će država snositi sve troškove sahrane.

Kurir.rs/LocNews.ru/Ideal.realii

Foto: Репортёр73

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track