TREĆI SVETSKI RAT POČINJE! SAD neće odustati, pitanje je sata kada će moćna AMERIČKA ARMADA UDARITI NA SIRIJU! Rusi zapretili: Uništićemo vam sve rakete, avione i brodove!
Foto: Printscreen Youtube

užas

TREĆI SVETSKI RAT POČINJE! SAD neće odustati, pitanje je sata kada će moćna AMERIČKA ARMADA UDARITI NA SIRIJU! Rusi zapretili: Uništićemo vam sve rakete, avione i brodove!

Planeta -

Američki razarač „Donald Kuk“ opremljen sa 50 krstarećih raketa „tomahavk“ približio se na 100 kilometara od Tartusa u Siriji, gde se nalazi vojno-pomorska baza Rusije.

Ruski vojni analitičar Viktor Baranec, kaže da ruske oružane snage imaju čime da odgovore na eventualni američki napad. Kako precizira ovaj ekspert u komentaru u listu Komsomoljska pravda, u Sredozemnom moru se nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući dizel-podmornice naoružane čuvenim raketama „kalibar“.

POGLEDATE MOĆNU ARMIJU KOJU SU AMERI DOPREMILI NA SIRIJSKE GRANICE

Koalicija na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama je poslednjih nedelja, pred sirijske granice dopremila ogromnu vojnu armadu! Naime, desetine strateških bombardera B-52, koji su već dejstvovali proteklih meseci, u punoj su borbenoj pripravnosti.

Takođe, udarne pesnice američkih snaga predstavljaju moćni lovci F-15E, zatim udarni dronovi, avioni AC-130, borbeni helikopteri „apači“. Čak nekoliko stotina lovaca okružuje Siriju, sa mora i kopna. Gomilanje američkih moćnih snaga gotovo ne ostavlja mogućnost da se Vojska SAD sada povuče pred pretnjama Rusije.

S druge strane, u bazi Hmejmim, podseća dalje Baranec, Rusija ima lovce i bombardere uključujući i par najnovijih aviona Su-57. Na raspolaganju Rusiji su i „bastioni“, obalski raketni kompleksi sa visokopreciznim protivbrodskim raketama „jahont“ i „oniks“. „Bastioni“ su namenjeni za gađanje brodova u radijusu 350 kilometara, a raketa može da dopremi bojevu glavu težine nekoliko stotina kilometara na minimalnoj visini i zato ju je veoma teško presresti.

Ruske jedinice u Siriji imaju i „pancir — S1“, samohodni protivvazdušni raketni kompleks za zaštitu od svih sredstava vazdušnog napada sa bliskog rastojanja. Baranec dodaje da su i „bastioni“ i „panciri“ uspešno isprobani u Siriji u realnoj borbi i da su se pokazali kao visokoefikasni. Naravno, ističe analitičar, ruske baze u Siriji pokrivaju i trenutno najbolji u svetu PVO kompleksi S-400.

Podsetimo, prema informacijama turskog lista „Hurijet“ američkom razaraču „Donald Kuk“ su se „bar četiri puta“ približavali ruski lovci. Kako navodi Baranec, to je onaj isti razarač koji je u proleće 2014. sramotno pobegao iz Crnog mora dalje od Krima nakon što je ruski avion Su-24 oslepio njegove lokatore.

„Ne treba isključiti mogućnost da će i sada ruski piloti izvesti nešto u sličnom duhu. Ali u pomoć „Kuku“ stiže još jedan raketni razarač SAD — „Porter“ sa 60 „tomahavka“, o čemu piše „Volstrit džornal“

"Porter“ je već na istoku Sredozemnog mora, a očekuje se da će se priključiti „Kuku“ za par dana. Baranec podseća da je „Porter“ pre tačno godinu dana bio angažovan u vršenju udara na vazduhoplovnu bazu „Šeirat“ u Siriji kada je lansirao 59 „tomahavka“ pod istim opravdanjem — da je to odgovor na nedokazani „hemijski napad“ Asada.

Prema rečima analitičara, ako američki razarači lansiraju ovoga puta rakete na vojne objekte Sirije, a tamo se nalaze i ruski vojni savetnici, odgovor Moskve će biti trenutan.

Setimo se upozorenja načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova da će ruska grupacija u Siriji uništiti ne samo rakete koje budu gađale Damask, nego i brodove i avione s kojih su lansirane.

„To već znači neposredan sukob SAD i Rusije, odnosno faktički rat. Dalji razvoj te priče je nemoguće predvideti jer se radi o dve najveće nuklearne države“, upozorava Baranec.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track