(FOTO, VIDEO) HOLANĐANIN ISKOPIRAO ŽITELJE KLADOVA: Dosetio se, pa na genijalan način zakrpio udarne rupe!
Foto: Printscreen/ Youtube

HIT IDEJA

(FOTO, VIDEO) HOLANĐANIN ISKOPIRAO ŽITELJE KLADOVA: Dosetio se, pa na genijalan način zakrpio udarne rupe!

Planeta -

Stanovnik Brisela Anton Šurmans odlučio je da na originalan način skrene pažnju gradskim vlastima na loše saobraćajnice — u rupe u asfaltu počeo je da sadi cveće.

Šurmans, Holanđanin koji živi u Briselu, sadi cveće u rupama na tamošnjim putevima kako bi ukazao na "žalosno stanje kolovoza u belgijskom glavnom gradu".

Opremljen torbom punom cveća, zemljom za sađenje i plastičnom kanticom za zalivanje, Anton ide gradom i sadi cveće u svakoj rupi na koju naiđe, ponekad prkoseći i gustom saobraćaju.

"Pešaci, biciklisti, vozači.. svima smetaju te rupe", kaže dvadesetdevetogodišnji Šurmans.

Stanovnici Brisela fotografišu Šurmansa mobilnim telefonima. Mnogi su saglasni da su rupe postale problem u gradu.

ready for another mission!

A post shared by Anton Schuurmans (@antonschuurmans) on

Šurmans tvrdi da je njegov "cvetni protest“ već imao uspeha, jer su gradske vlasti asfaltirale nekoliko rupa u kojima je bilo njegovo cveće, navode belgijski mediji.

Da podsetimo, pre desetak dana žitelji Kladova došli su na sjajnu ideju kako da zakrpe brojne udarne rupe koje su ostale posle nedavnog snega, minusa i posute putarske soli.

Neobična ideja iznenadila je vozače koji su usporavali i iz kola razgledali šta je to nasred puta, ali i žitelje koji su zastajkivali da bolje pogledaju, slikaju i snime pa su društvene mreže pune fotki gradskih rupa iz kojih se šarenilo cveće.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track