RUSIJA ODGOVARA TRAMPOVIM PRETNJAMA: Projektili treba da idu ka teroristima, a ne ka legalnoj vladi koja se bori sa njima
Foto: Profimedia

NIKAD GORI ODNOSI

RUSIJA ODGOVARA TRAMPOVIM PRETNJAMA: Projektili treba da idu ka teroristima, a ne ka legalnoj vladi koja se bori sa njima

Planeta -

Posle najave predsednika SAD, Donalda Trampa, da Rusija treba da se spremi za američke projektile koji će ići ka Siriji, rusko ministarstvo spoljnih poslova je odgovorilo da rakete treba da idu ka teroristima.

"Projektili treba da idu ka teroristima, a ne ka legalno izabranoj vladi koja je provela godine boreći se protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji", rekla je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je izjavila danas da bi "hipotetički raketni napad" SAD na Siriju mogao da uništi dokaze u vezi s navodnom upotrebom hemijskog oružja u istočnoj Guti.

"Da li su inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja upozoreni da će pametne rakete eliminisati sve dokaze u vezi s navodnom upotrebom hemijskog oružja na terenu? Ili je stvarna svrha da se odmah eliminišu tragovi provokacije tako što će se koristiti pametne rakete da se stvori situacija gde međunarodni inspektori neće imati dokaze koje bi tražili?", navela je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Ona je dodala da bi "pametne rakete" SAD trebalo da imaju kao metu teroriste, a ne sirijsku vladu, koja se godinama bori protiv terorista na svojoj teritoriji, .

Podsetimo, Donald Tramp je danas na Tviteru poručio Rusiji da "ne treba da bude partner sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome".

"Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i 'pametni'", stoji u tvitu.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track