SVAKI GOST TRETIRAĆE SE KAO POTENCIJALNI TERORISTA: Sigurnosne mere na svadbi princa Harija i Megan Markl biće povećane do najvišeg nivoa
Foto: Reuters

što je sigurno - sigurno

SVAKI GOST TRETIRAĆE SE KAO POTENCIJALNI TERORISTA: Sigurnosne mere na svadbi princa Harija i Megan Markl biće povećane do najvišeg nivoa

Planeta -

Kada se više od 100.000 ljudi okupilo na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

Među merama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbednost kakva se sprovodi na aerodromima.

"To je pravi izazov", izjavio je Bob Brodhurst, bivši policajac, koji je bio zadužen za bezbednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijema i Kejt.

"Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele da budu na ulicama, bilo ko može da bude potencijalni terorista", rekao je on.

Hari i Megan će se venčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona.

U narednim nedeljama i mesecima lokalni privrednici i posetioci mogu da očekuju povećnao policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse.

Posetioci koji će na taj dan doći automobilom mogu očekivati nasumične provere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik biće oduzet.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja