PUTIN: Svet je postao haotično mesto, ali se nadamo da će razum pobediti!
Foto: AP

REAKCIJA NA TRAMPOV TVIT

PUTIN: Svet je postao haotično mesto, ali se nadamo da će razum pobediti!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je nadu da će prevladati razum u modernom svetu koji postaje sve haotičniji.

"Trenutna međunarodna situacija je veoma zabrinjavajuća", istakao je.

Stanje u svetu ne izaziva ništa osim zabrinutosti, situacija postaje sve više haotična, izjavio je Putin u sredu na ceremoniji pozdravljanja novih ambasadora u Rusiji.

"Uprkos tome, i dalje se nadamo da će zdrav razum konačno prevladadati i međunarodni odnosi će ući u konstruktivni tok, a čitav sistem postati stabilniji i predvidljiviji", tvrdi Putin.

Moskva će nastaviti da se zalaže za jačanje "globalne i regionalne" bezbednosti i u potpunosti će se pridržavati svojih "međunarodnih obaveza i razvijati saradnju sa našim partnerima na konstruktivnoj i poštovanoj osnovi.

"Mi ćemo nastaviti da gradimo pozitivnu agendu za svet koja je orjentisana na budućnost, i radićemo na stabilnom razvoju, prosperitetu i napretku čovečanstva ", rekao je Putin.

Posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD, Donald Tramp, oglasio se danas na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti.

"Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i 'pametni'. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome", napisao je Tramp misleći na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Kurir.rs Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track