SABLASNO NEBO NAD SIRIJOM: Istočni Mediteran je zlokobno utihnuo, uskoro nas čeka PAKAO U VAZDUHU!
Foto: PrintScreen

zatišje pred buru

SABLASNO NEBO NAD SIRIJOM: Istočni Mediteran je zlokobno utihnuo, uskoro nas čeka PAKAO U VAZDUHU!

Planeta -

Gotovo da ne postoje nikakve šanse da se izbegne sukob na sirijskom nebu, posle razmene oštrih optužbi i međusobnih pretnji Sjedinjenih Država i Ruske Federacije!

Posle najave Amerike da će napasti režim Bašara el Asada, i ruskog odgovora da će uništiti svo američko oružje u regionu, sirijsko nebo večeras je potpuno utihnulo.

Pogledajte kako izgleda nebo nad Sirijom u ovom trenutku

foto: PrintScreen

Naime, na sajtu Flightradar24, koji prikazuje mapu kretanja svih civilnih aviona u svetu, večeras se jasno vidi sablasno nebo nad Sirijom, ali stotinama kilometara od njenih granica..

Prvi američki udar očekuje se sa mora, odnosno napad krstarećim raketama i dronovima. S druge strane, Rusi su u Siriju dopremili nekoliko divizija protivraketnog sistema S-400, a procenjuje se da za sada imaju oko 92 rakete

Pogledajte razliku ostalog dela Mediterana i Evrope, gde se jasno vidi da se avionski saobraćaj obavlja redovno, ali da se sirijsko područje zaobilazi u širokom luku.

foto: PrintScreen

Podsetimo, posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD Donald Tramp, oglasio se na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti i da Ruse čekaju "nove i pametne" američke rakete.

Pentagon je, podsetimo, povodom Trampovog tvita da će rakete stići do Sirije, saopštio da neće komentarisati potencijalne buduće vojne operacije.

"Ministarstvo odbrane ne komentariše potencijalne buduće vojne akcije. Upućujem vas na Belu kuću da karakterišu predsednikov tvit", rekao je Erik Pahon, portparol Pentagona u saopštenju.

"Kao što je predsednik naveo 8. aprila, napad sirijskog režima hemijskim oružjem protiv nevinih civilih u Dumi 7. aprila je bio strašan i zahteva hitan odgovor međunarodne zajednice", dodao je portparol Pentagona.

Izvesno je da će se nebo nad Sirijom uskoro usijati, dok svet strahuje od armagedonskog obračuna supersila.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track