ASAD: Pretnje Zapada su zasnovane na lažima
Foto: FOTO AP

UGROŽEN SVETSKI MIR

ASAD: Pretnje Zapada su zasnovane na lažima

Planeta -

Sirijski predsednik Bašar al Asad rekao je da će svaka akcija koju zapadne zemlje preduzmu protiv Damaska dovesti do destabilizacije regiona, prenela je sirijska državna televizija.

"Pojedine zapadne zemlje su pojačale glasove i akcije koje potpuno mogu da promene tok događaja... ove reči i delovanja doprineće samo povećanju nestabilnosti u regionu i ugroziće međunarodni mir i bezbednost", rekao je Asad.

On je izjavio da su pretnje Zapada napadom na njegovu zemlju posle navodnog hemijskog napada, zasnovane na "lažima" s ciljem da ponište napredovanje njegovih snaga blizu Damaska.

foto: EPA

Asad je rekao da su zapadne zemlje postale agresivne pošto su izgubile svoju "opkladu" na opozicione snage u istočnim predgrađima Damaska.

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp juče je na Tviteru upozorio Rusiju da se spremi za američke "lepe, nove i pametne rakete" koje će ići ka Siriji.

Međutim, danas, u novom tvitu, ističe da nikada nije rekao kada će SAD izvesti napad na Siriju, rekavši da to "može da bude uskoro ili ne".

Sirijska vlada je optužena da je koristila nervni agens u napadu na civile u Dumi, što ona snažno negira i poziva Organizaciju za zabranu hemijskog naoružanja da sprovede istragu u kojoj će i Damask učestvovati.

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track