TRAMP SADA PRETI PROJEKTILIMA, A OVAKO JE GOVORIO NEKAD: Ovo su izjave američkog predsednika o Siriji pre samo 5 godina!
Foto: Profimedia

PROMENIO PLOČU

TRAMP SADA PRETI PROJEKTILIMA, A OVAKO JE GOVORIO NEKAD: Ovo su izjave američkog predsednika o Siriji pre samo 5 godina!

Planeta -

Poznato je da američki predsednik, Donald Tramp svakodnevno koristi Tviter u obraćanju javnosti, a poslednjih dana njegovi tvitovi kojima najavljuje ispaljivanje raketa podigli su buru u svetu.

Međutim, njegove objave iz prethodnih godina dokazuju i koliko se politika koju zastupa promenila. Tako nekadašnji oštri kritičar američkog vojnog režima u Siriji, sada istoj to zemlji upućuje pretnje.

Njegove objave na tviteru iz 2013. to i dokazuju.

"Držimo se dalje od Sirije".

"Treba da prestanemo da pričamo o Siriji i ostalim zemljama koje nas ne vole, da obnovimo našu državu i napravimo je jačom nego ikad - SAD!"

"Ne napadajte Siriju - napad nije ništa drugo nego problem za SAD. Fokusirajte se na jačanje naše države!"

"Predsedniče Obama, ne napadajte Siriju. Sačuvajte snagu za nešto važnije!"

Podsetimo, posle najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsednik SAD je juče Moskvi poslao zapaljivu poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti.

"Rusija je obećala da će oboriti svaki projektil uperen ka Siriji. Spremi se, Rusijo, zato što će projektila biti, i biće novi, lepi i 'pametni'. Ne treba da budete partneri sa životinjom koja ubija svoj narod gasom i uživa u tome", napisao je Tramp misleći na sirijskog lidera Bašara al Asada.

Tramp se danas ponovo se oglasio na Tviteru, ali ovoga puta je pokušao da objasni da nije nikada rekao kada će tačno napasti Siriju.

"Nikada nisam rekao kada ću napasti Siriji. Može biti uskoro ili ne! U svakom slučaju, SAD su, pod mojom administracijom, učinile odličan posao u proterivanju Islamske države iz regiona. Gde je naše 'Hvala, Ameriko'".

Kurir.rs

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Rusi i Amerikanci pokazuju mišiće. Da li je rat neizbežan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track