ZAHAROVA: Pretnje silom protiv Sirije su grubo kršenje Povelje UN!
Foto: EPA / Maxim Shipenkov

pregovorim ado rešenja

ZAHAROVA: Pretnje silom protiv Sirije su grubo kršenje Povelje UN!

Planeta -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da pretnje upotrebom sile protiv Sirije predstavljaju grubo kršenje Povelje Ujedinjenih nacija.

"Pretnja upotrebom sile protiv jedne države članice UN je, samo po sebi, grubo kršenje Povelje svetske organizacije. To je ista ona organizacija u kojoj je ambasadorka SAD toliko aktivna, čime potvrđuje njen legitimitet", rekla je Zaharova.

Ona je navela i da su ekstremističke grupe rešene da izbace iz koloseka mirovni proces u Siriji i da su te grupe spremne da pribegnu ekstremnim merama.

"Ekstremisti su intenzivirali svoje aktivnosti u trenutku kada su postignuti rezultati pregovaračkim metodama rešavanja situacije u Istočnoj Guti, a koje su omogućile da se spasu hiljade života običnih Sirijaca. Očigledno, oni nisu zainteresovani za takvo rešenje", istakla je Zaharova.

Ona je zaključila da su "aktivniji postali i pokrovitelji tih ekstremista, koji su, kako iskustvo pokazuje, spremni na ekstremne korake kako bi ostvarili svoje interese u Siriji, a koji nemaju nikakve veze sa istinskim interesima sirijskog naroda".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Maxim Shipenkov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track