(VIDEO) BRITANSKI SPECIJALCI UPALI U SIRIJU! Sirijci i Rusi ih u TRENU NEUTRALISALI! Ovo su svi detalji akcije
Foto: Profimedia

demantovali

(VIDEO) BRITANSKI SPECIJALCI UPALI U SIRIJU! Sirijci i Rusi ih u TRENU NEUTRALISALI! Ovo su svi detalji akcije

Planeta -

Nepoznati broj britanskih specijalaca uhapšen je rano jutros od strane snaga Bašara al Asada na teritoriji sirijske istočne Gute.

Kako su javile iranske provladina novinska agencije specijalci su zarobljeni na teritoriji Sirije.

Oni su citirali libanske medije prema kojima su vojnici imali zadatak da se infiltriraju na teritoriju Sirije kako bi učestvovali u kopnenom napadu na prestonicu Damask.

U izveštaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usled brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog meseca.

U britanskom ministrarstvu odbrane tvrde da je izveštaj lažan, međutim, agencija "Fars" tvrdi da NATO usko sarađuje sa terorističkim organizacijama kako bi svrgnuo Asada sa vlasti.

U okviru zavere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga.

Neprijatelji Sirije smatraju da zauzimanje "ogromne površine Damaska može da doprinese" može da im donese "brzu i veliku pobedu".

"Nakon što je otkrivena zavera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade", izjavili su neimenovani izvori za "El Majadin" i agenciju "Fars".

Kako tvrdi izvor iz ove oblasti evakuacija civila iz Gute je u stvari razmena civila za strane agente.

Pošto je zavera propala usled brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) U SIRIJI VRI! Evo koliko vojnika imaju Rusi i Amerikaci i kako su raspoređene trupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track