MEJOVA I TRAMP SLOŽNI: Treba odvratiti sirijsku vladu od upotrebe hemijskog oružja
Foto: Fonet/AP

BLISKA SARADNJA

MEJOVA I TRAMP SLOŽNI: Treba odvratiti sirijsku vladu od upotrebe hemijskog oružja

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej i američki predsednik Donald Tramp složili su se da je od ključnog značaja odvratiti sirijsku vladu od dalje upotrebe hemijskog oružja, saopšteno je iz kabineta britanske premijerke.

Tramp i Mej su se takođe složili da nastave da blisko sarađuju u vezi međunarodnog odgovora na upotrebu hemijskog oružja u Siriji.

Dvoje zvaničnika su razgovarali nakon što je britanska vlada dala u četvrtak premijerki Terezi Mej "zeleno svetlo" da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj u planiranju vojnih napada kao odgovor na navodni hemijski napad u Siriji.

foto: Reuters

Posle sednice koja je trajala više od dva sata, britanska vlada je podržala plan premijerke Mej da radi sa ta dva svoja saveznika na "koordinaciji međunarodnog odgovora". Vlada, međutim, nije dala nagoveštaj o vremenu ili obimu bilo kakve akcije.

Sastanak američkog predsednika Donalda Trampa sa njegovim timom za nacionalnu bezbednost, povodom situacije u Siriji završen je u četvrtak bez konačne odluke o eventualnim vojnim udarima.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je da je Tramp tokom popodneva održao sastanak sa svojim timom o Siriji.

"Nastavljamo da procenjujemo obaveštajne podatke i angažovani smo u razgovorima sa našim partnerima i saveznicima", rekla je Sanders.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track