Najnovije vesti

LAVROV UDARA KONTRU: Rusija ima neoborive dokaze da je hemijski napad izrežiran
Foto: EPA

istraga

LAVROV UDARA KONTRU: Rusija ima neoborive dokaze da je hemijski napad izrežiran

Planeta

Rusija ima neosporive podatke da su hemijski napad na Dumu inscenirale specijalne službe strane države, izjavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Imamo nepobitne podatke da je (hemijski napad) insceniran", istakao je Lavrov.

Specijalna služba zemlje, koja sada nastoji da prednjači u rusofobičnoj kampanji, bila je umešana u insceniranje tog događaja, rekao je Lavrov.

Lavrov je izjavio i da se nada da se neće ponoviti iskustvo iz Libije i Iraka u sirijskom sukobu. On je rekao da i najmanja loša procena u Siriji može da dovede do novih talasa migranata i da ultimatumi i pretnje ne pomažu dijalogu.

Lavrov je dodao i da Rusija i SAD koriste svoje kanale komunikacije u Siriji.

Duma je poslednji grad u oblasti Istočna Guta koji je pod kontrolom pobunjenika i na njega je prošlog petka sirijska vojska pokrenula žestok napad, pri čemu je navodno poginulo na desetine ljudi.

Sirijska pobunjenička grupa "Džaiš al islam" optužila je u subotu vladine snage da su bacile bure-bombu sa otrovnim hemikalijama na civile u Dumi, te da je tom prilikom povređeno više od 500 osoba.

SAD optužuju sirijske snage da stoje iza navodnog napada hemijskim oružjem u Dumi i prete raketnim napadom.

Dokaza da se napad hemijskim oružjem dogodio do sada nema, a Rusija je upozorila SAD da će Moskva napad na Siriju smatrati ratnim zločinom, navodeći da bi on mogao da izazove direktan vojni sukob.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...