PUTIN UPOZORIO MAKRONA: Bez nepromišljenih akcija u Siriji
Foto: EPA / Etienne Laurent

telefonski razgovor

PUTIN UPOZORIO MAKRONA: Bez nepromišljenih akcija u Siriji

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je upozorio francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi "nepromišljene i opasne akcije" u Siriji mogle da imaju "nepredvidive posledice", saopštio je Kremlj.

"Od suštinskog je značaja da se izbegne bilo kakva nepromišljena i opasna akcija koja bi predstavljala flagrantno kršenje Povelje UN i koja bi imala nepredvidive posledice", navodi se u saopštenju Kremlja posle telefonskog razgovora dvojice predsednika.

Makron je u razgovoru sa Putinom ocenio da treba intenzivirati razgovore o Siriji, saopštila je Jelisejska palata.

Kako se navodi, Makron je telefonskom razgovoru izrazio nadu da će se "intenzivirati" razgovori Pariza i Moskve u cilju mira i stabilnosti u Siriji.

Francuski predsednik je izrazio žaljenje zbog novog ruskog veta u Savetu bezbednosti kojim je sprečen "jedinstven i čvrst odgovor" UN nakon navodnog hemijskog napada u Istočnoj Guti, navodi se u saopštenju.

Makron je izrazio i duboku zabrinutost pogoršanjam situacije na terenu i podsetio na prioritete Francuske o sirijskom pitanju.

Makron bi u prvu zvaničnu posetu Rusiji trebalo da otputuje u maju.

Rusija i SAD su blokirale uzajamne pokušaje u Savetu bezbednosti da postave međunarodne istražitelje oko navodnog napada hemijskim oružjem u Siriji.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Etienne Laurent

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track