AMERI I RUSI IMAJU TAJNI DOGOVOR O NENAPADANJU U SIRIJI? Moskva saopštila da nijedna raketa nije stigla u zonu odgovornosti PVO Rusije!
Foto: Reuters

Napad na Siriju

AMERI I RUSI IMAJU TAJNI DOGOVOR O NENAPADANJU U SIRIJI? Moskva saopštila da nijedna raketa nije stigla u zonu odgovornosti PVO Rusije!

Planeta -

BEOGRAD - Ni jedna raketa nije ušla u zonu odgovornosti ruske vojske

Nijedna raketa zapadnih zemalja nije ušla u zonu odgovornosti ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, komentarišući jutrošnji napad SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju.

„Avioni i brodovi Oružanih snaga SAD, zajedno sa Ratnim vazduhiplovstvom Velike Britanije i Francuske izveli su 14. aprila u 3.42 po moskovskom vremenu raketni napad na objekte vojne i civilne infrastrukture u Siriji. Nijedna krstareća raketa SAD i njihovih saveznika nije ušla u zonu odgovornosti jedinica ruskih PVO koje štite objekte u Tartusu i Hmejmim", navodi se u saopštenju ruske vojske.

foto: AP

Koko su naveli, napad je trajao do 5.10 po moskovskom, odnosno do 4.10 po srednjeevropskom vremenu.

Za to vreme, kako je javio Rojters, ispaljeno je 30 raketa, od kojih je trećina bila oborena sirijskim PVO.

Takođe, američki general Džozef Danford izjavio je da su Sjedinjene Države pažljivo identifikovale ciljeve koji bi "ublažili" rizik od ruskih žrtava. Ipak, Pentagon saopštava da Rusija nije unapred obaveštena o ciljevima. Danford izjavio da su Sjedinjene Države pažljivo identifikovale ciljeve koji bi "ublažili" rizik od ruskih žrtava. Ipak, Pentagon saopštava da Rusija nije unapred obaveštena o ciljevima.

(Kurir.rs / Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja