(VIDEO) EVO KAKO SU SIRIJCI OBARALI KRSTAREĆE RAKETE: Čuje se udar, a zatim povici BOG TE BLAGOSLOVIO!
Foto: AP

PVO DEJSTVOVALA

(VIDEO) EVO KAKO SU SIRIJCI OBARALI KRSTAREĆE RAKETE: Čuje se udar, a zatim povici BOG TE BLAGOSLOVIO!

Planeta -

Na objekte vojne i civilne infrastrukture u Siriji ispaljeno je više od 100 krstarećih i raketa „vazduh-zemlja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Sirijska protivvazdušna odbrana je snažno dejstvovala i oborila veliki broj raketa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane u obraćanju posle raketnog napada SAD, Francuske i Britanije. Podsetimo, rakete su noćas lansirane iz američkih brodova koji su pozicionirani u Crvenom moru, kao i iz bombardera B-1B...

Na snimku koji objavljujemo, prikazano je delovanje sirijske PVO, a zatim se čuje pogodak.

„Bog te blagoslovio, bog te blagoslovio", čuje se čovek koji viče neposredno nakon što je protivvazdušni projektil udario raketu uz bučnu eksploziju.

POGLEDAJTE

Prema izveštajima sirijske vojske, oboreno je najmanje 20 američkih, britanskih i fransukih raketa. Na brifingu Pentagona nisu mogli da komentarišu ove izveštaje.

Kako javlja dopisnik Sputnjika, američki udari nisu pogodili predsedničku palatu niti vladine zgrade u Damasku. „Neprijatelj je izvrišio udar na našu vojsku, ali m ćemo izdržati. Ja sad idem na posao, život se nastavlja", rekao je jedan stanovnik izveštaču Sputnjika.

Podsetimo, sirijska vojska je koristila PVO sisteme S-125, S-200, „Buk“ i „Kvadrat“ koji su proizvedeni pre više od 30 godina u Sovjetskom Savezu

Rusija je saopštila da nije koristila sopstvene protivvazdušne snage prilikom odbrane sirijskih ciljeva od napada SAD i njihovih saveznika, dodaje rusko Ministarstvo.

Sa druge strane, iz francuskog Ministarstva odbrane saopštili su da su svi avioni te zemlje poleteli sa teritorije Francuske.

„Napad na Siriju nije bio usmeren na saveznike Damaska“, rekao je ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv Le Drijan i dodao da je glavni cilj napada bio centar za istraživanje hemijskog naoružanja u Siriji.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) U SIRIJI VRI! Evo koliko vojnika imaju Rusi i Amerikaci i kako su raspoređene trupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track