PUTIN ŽESTOKO REAGOVAO: Ponavlja se Jugoslavija! Udar na Siriju je brutalno kršenje prava!  Rusija saziva HITAN sastanak SB UN!
Foto: AP / Alexei Druzhinin, Kremlin Pool

OSUDIO NAPAD

PUTIN ŽESTOKO REAGOVAO: Ponavlja se Jugoslavija! Udar na Siriju je brutalno kršenje prava! Rusija saziva HITAN sastanak SB UN!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas kao odgovor na američko-franucusko-britansku vojnu intervenciju u Siriji da će će istorija postaviti stvari na svoje mesto "kao što je već ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakr u Jugoslaviji", navodi se u saopštenju Kremlja.

Ruski lider naglasio je i da će Rusija sazvati hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o "agresivnim akcijama" SAD i njihovih saveznika u Siriji.

"SAD i njeni saveznici pogodili su civilne i vojne objekte u Siriji, kršeći Povelju UN i međunarodno pravo", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, reagujući na američko-francusko-britansku intervenciju u Siriji.

"Ovim akcijama, Vašington samo podstiče novi talas azilanata iz Sirije i čitavog regiona", kaže ruski lider.

Ruski predsednik je naglasio i da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

"Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage", zaključio je Putin.

Putin je rekao da je sadašnja eskalacija oko Sirije ima razoran uticaj na čitav sistem međunarodnih odnosa.

Putin je naveo da Rusija saziva hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o agresivnim akcijama SAD i njihovih saveznika u Siriji.

Sjedinjene Države, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom započele su vojnu operaciju protiv Sirije, oko 3.25 časova po centralnoevropskom vremenu.

Nekoliko minuta pre početka udara na Siriju, BBC i američki mediji su preneli da je predsednik SAD Donald Tramp odobrio američke vojne napade po metama u Siriji, odnosno po ciljevima skladišta navodnog hemijskog oružja.

Prema pojedinim informacijama lansirano je do 100 krstarećih raketa.

DOGAĐAJE U SIRIJI IZ MINUTA U MINUT PRATITE OVDE.

Kurir.rs

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) U SIRIJI VRI! Evo koliko vojnika imaju Rusi i Amerikaci i kako su raspoređene trupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track