OVO JE SUPERHEROJ SIRIJE: Poručnik Hasan je oborio 16 američkih tomahavka i sada ga slave kao Supermena!
Foto: Printscreen Twitter

glavna faca u damasku

OVO JE SUPERHEROJ SIRIJE: Poručnik Hasan je oborio 16 američkih tomahavka i sada ga slave kao Supermena!

Planeta -

Posle vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske, Sirija slavi poručnika Hasana al Džurefa!

Ovaj mladi čovek je pre sedam godina, dok krvavi rat u Sriji još nije počeo, verovatno igrao igrice na kompjuteru, gde se suočavao sa neprijateljem.

Sada, u uniformi vojske Sirijske Arapske Republike, u redovima protiv-vazdušne odbrane, on ratuje sa stvarnim neprijateljem. Posle napada američke koalicije, Hasan je za 24 časa postao superheroj Sirijaca, jer je zajedno sa svojim ratnim drugovima oborio 16 neprijateljskih krstarećih raketa, usmerenih na aerodrom Al-Dumair, bazu Monte Kasjun i objekte u mestima Ruhaib i Kisvah.

Sirijski sistem vazdušne odbrane, proizveden u Sovjetskom Savezu, oborio je 71 od 103 krstareće rakete, koje su ispalili SAD i njihovi saveznici, izjavio je danas general-pukovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Rudskoj je rekao da nema žrtava noćašnjeg vazdušnog udara i da su sirijski vojni objekti, koji su bili meta SAD, Britanije i Francuske, pretrpeli samo manju štetu, prenosi AP.

On je naveo da bi Rusija mogla da razmotri sandbevanje Sirije i drugih zemalja raketnim sistemima S-300, navodi Rojters.

Sirijski predsednik Bašar el Asad ocenio je danas da su napadi zapadnih zemalja u Siriji propraćeni kampanjom "laži" i dezinformacija u Savetu bezbednosti UN.

Asad, koji je danas razgovarao s grupom ruskih političara u poseti Siriji, rekao je da su SAD, Velika Britanija i Francuska, koje su sprovele napade, vodile kampanju "laži i dezinformacija" protiv Rusije i Sirije, javila je agencija AP.

Pentagon je saopštio danas da nijedna raketa, od 105, koliko su lansirale SAD, Francuska i Velika Britanija nije oborena iznad Sirije, demantujući navode sirijske i ruske vlade.

Direktor Generalštaba združenih oružanih snaga SAD, general potpukovnik Kenet Mekenzi rekao je da sirijska protivvazdušna odbrana nije delovala ni po raketama ni po avionima koji su bili uključeni u sinoćnji napad, prenosi AP.

Međutim, na tvitovima se vide ostaci britanske krstareće rakete "storm šedou" (olujna senka).

Ruski izvori su javili da su Britanci i Francuzi ispalili oko 30 krstarećih projektila, a da su Sirijci oborili sve do poslednje.

(Kurir.rs/Agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SKAT TRAŽI DA SRBIJA PODRŽI ISTRAGU O ZABRANI HEMIJSKOG ORUŽJA: Evo šta je Vučić odgovorio na američki zahtev!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track