(VIDEO) NOVI INCIDENT RAZBESNEO AMERIKANCE: Dva muškarca uhapšena jer su sedela u kafiću, građani najavljuju velike proteste
Foto: Twitter

POZIVAJU NA BOJKOT POZNATOG LANCA

(VIDEO) NOVI INCIDENT RAZBESNEO AMERIKANCE: Dva muškarca uhapšena jer su sedela u kafiću, građani najavljuju velike proteste

Planeta -

Dva Afroamerikanca uhapšena su u Filadelfiji jer su sedeli u popularnom lancu kafića, Starbaksu, iako nisu ništa bili naručili.

Rekli su da čekaju prijatelja, međutim, kada se on, inače belac, pojavio, video je da mu prijatelje odvode sa lisicama na rukama.

"Policija je pozvana jer nisu ništa naručili. Čekali su prijatelja koji je potom video kako ih odvode zato što ništa nisu uradili. Svi belci se pitaju zašto se to nikada nama nije dogodilo", rekla je Melisa Depino koja je snimila incident.

Kada je taj snimak postao popularan na internetu, brojni Amerikanci su se ponovo digli na noge zbog još jednog, kako kažu, rasističkog incidenta.

Ubrzo posle hapšenja, oglasio se i šef policije Ričard Ross, i sam Afroamerikanac.

"Moje kolege su postupile profesionalno i po svim pravilima struke. Spomenuti muškarci su hteli da koriste toalet, ali radnik Starbaksa im je rekao da tamo mogu da idu samo mušterije, međutim kako mladići nisu hteli da odu, zaposleni je pozvao policiju", objasnio je Ros.

Muškarci su pušteni jer kompanija Starbaks nije htela da podiže nikakvu tužbu, a izvršni direktor se svima izvinio.

Ipak, na društvenim mrežama se već pokrenula akcija da se bojkotuje Starbaks.

Kurir.rs/CNN Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track