(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE PRETNJE DŽIHADISTA: Trampu poručili da će biti likvidiran, a evo šta planiraju da urade sa Amerikom i Evropom!
Foto: Printscreen Youtube

jezivo

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE PRETNJE DŽIHADISTA: Trampu poručili da će biti likvidiran, a evo šta planiraju da urade sa Amerikom i Evropom!

Planeta -

Islamska država objavila je novi jezivi propagandni video.

U njemu prete da će ubiti američkog predsednika Donalda Trampa i spaliti Sijetl. Dve kanala ID na društvenim mrežama je objavila u četvrtak video u kojem je prikazan Tramp u maskirnoj uniformi sa vezanim rukama i kome je džihadista uperio pištolj u potiljak..

Drugi džihadista stoji pored njega i izgovara jezivu pretnju: "Uskoro će u tvojoj zemlji biti nesreća, i ispunićemo je ugljenisanim lobanjama".

Na drugom snimku Tramp u narandžastoj zatvoreničkoj uniformi u koju Islamska država oblači svoje žrtve pred egzekuciju.

Propagandno krilo Islamske države objavilo je i snimak na kojem terorista stoji sa uperenim pištoljem u glavu vozača kamiona i poručuje da spremaju napade u SAD i na Zapadu.

U decembru je teroristička grupa izbacila sliku Trampa i izraelskog lidera Benjamina Netanjahua koji kleče pred maskiranim egzekutorom. Slika na kojoj se vidi i džamija al-Aska najavila je napade u pamfletima koji su kružili internetom.

Objavili su i slike dvoje dece, jedno koje sanja da postane bombaš grupe, a drugo se moli za smrt Amerikanaca i šiita. Video je objavljen nakon što su SAD objavile da ID još nije poražen u Siriji.

Kako piše "Dejli mejl", američka vojska pažljivo prati ISIS u Siriji i Irak gde su militanti pretrpeli 98 odsto gubitaka, pema rečima Pentagona.

Progres je kako navodi britanski list delimično zaustavljen na severu zbog turske vojne intervencije, koji su napali položaje Kurda u Afrinu.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track