(VIDEO) TO NE PRILIČI NOBELOVCU: Pogledajte kako Obama časti Trampa najgorim uvredama
Foto: Printscreen Youtube/BuzzFeedVideo

DIpfejk tehnika

(VIDEO) TO NE PRILIČI NOBELOVCU: Pogledajte kako Obama časti Trampa najgorim uvredama

Planeta -

Da li ste se ikad zapitali da li postoje toliko dobro napravljene fotomontaža pri kojoj ne možete da razlikujete stvarnost od animacije? Američki mediji su producirali video u kojem dokazuju da su takve stvari zaista moguće.

Glavni akter videa je bivši američki predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Barak Obama koji Trampa naziva g***etom, a zatim izriče niz sebi nesvojstvenih izjava. Video izgleda jako dobro i precizno je napravljen, a njegovi autori ističu da im je za izradu bilo potrebno 56 sati uz tehnologiju aplikacije Fejk Ep.

Na njemu su, naravno, radili profesionalci, ali dve stvari su ključne za izvlačenje zaključaka: Obaveštajna tehnologija i struka godinama su ispred ovakvih platformi, pa će za godinu dana ovakve snimke svako moći da napravi u kućnoj produkciji, u boljem ili lošijem kvalitetu, zavisno od hardvera, softvera i umeća.

Trenutno su u fokusu lažni pornići i to zabavlja široke mase, ali vrlo uskoro će ovakvi snimci biti korišćeni za diskreditaciju političkih i poslovnih protivnika, kao i za stvaranje "Fols Fleg" vojnih snimaka.

Više bukvalno nećete moći da verujete sopstvenim očima i ušima. Stručnjaci smatraju da će već izbori 2020. godine poslužiti kao probni poligon za ovakve tehnike.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Printscreen Youtube/BuzzFeedVideo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja