(VIDEO) DIVLJE ŽURKE NA OSTRVU POZNATOG MILIJARDERA: Ovako su vođe zloglasne sekte, u koju je upala i unuka srpske princeze, mamili bogataše
Foto: Profimedia, Youtube

REGRUTOVALI POZNATE LIČNOSTI

(VIDEO) DIVLJE ŽURKE NA OSTRVU POZNATOG MILIJARDERA: Ovako su vođe zloglasne sekte, u koju je upala i unuka srpske princeze, mamili bogataše

Planeta -

Članovi seks-kulta "Nxivm" (Neksium), koji vodi glumica Alison Mek (poznata po seriji "Smolvil"), najmanje dva puta su imali razuzdane žurke na privatnom karipskom ostrvu milijardera Ričarda Brensona.

Nekoliko članova organizacije "Neksium", uključujući i suosnivačicu Nensi Salzman, navodno je organizovalo seminare na ostrvu Neker u dva navrata: 2007. i 2010, a prema rečima bivšeg publiciste Frenka Parlata, nadali su se da će regrutovati vlasnika grupe "Virdžin" koja kontroliše više od 400 kompanija.

Ričard Brenson
Ričard Brensonfoto: AP

Jedno putovanje je finansirala bogata naslednica i sledbenica sekte Sara Bronfman, čiji je pokojni otac, biznismen Edgar Bronfman stariji, poznavao Bransona.

Sarina sestra Kler je takođe dugogodišnja sledbenica "Neksiuma". Ona je nedavno preuzela upravljanje seks-kultom kada su glumica Alison Mek i njen vođa Kit Ranijer u martu optuženi za trgovinu ljudima zbog seksualnog iskorišćavanja. List San je došao do fotografija, navodno snimljenih 2010. na Nekerovom ostrvu, na kojima su Brenson, Sara Bronfman i Alison Mek zajedno.

Alison Mek
Alison Mekfoto: Reuters / Gus Ruelas

Parlato tvrdi da mu je Salzmanova rekla da je "tokom dana držala predavanja, ali da on (Brenson) nikako nije mogao da se skrasi i da je organizovao zaista lude žurke koje su počinjale sve ranije i ranije".

Sam Brenson je rekao da ništa ne zna o seminarima, da nikada nije čuo za Ranijera.

"Ne postoji apsolutno nikakva veza između sera Ričarda Bransona i grupe Neksium ili njenog vođe", saopštila je uprava grupe "Virdžin".

Ranijer najverovatnije neće moći da postigne nagodbu sa američkim tužilaštvom, nakon što je sud postupio po njihovom zahtevu da bude pritvoren bez mogućnosti oslobađanja uz kauciju zbog seksualnih odnosa s dve maloletnice od 15 i 12 godina.

Inspektor Majkl Lever iz FBI-ja, koji vodi istragu protiv Ranijera, razgovarao je s bivšim članovima sekte, uključujući i dve neimenovane žene.

Lever tvrdi da je Ranijer osmislio program za seksualno porobljavanje, pod nazivom DOS, u leto 2015. Njegova prva "robinja", za koju se kasnije ispostavilo da je glumica Alison Mak, bila je žena po imenu CC-1 otkrivaju pisani dokazi podneti sudu.

"Imejl CC-1 pod naslovom "vow 3" sadržao je atačment, u kome CC-1 "u celosti poverava svoj život Ranijeru", navodi se u optužnici.

Opisujući sebe i Ranijera, u pismu je koristila termine kao što su "rob" i "gospodar", a dato obećanje je "zacementirala" u pismu koje se odnosi na njene roditelje, a koje će "ih upropastiti". Radi se o ugovoru kojim prenosi starateljstvo nad budućom decom Ranijeru u slučaju da prekrši dato obećanje, i ugovor kojim mu, pod istim okolnostima, prenosi vlasništvo nad stanom. Najzad, tu je i pismo adresirano na socijalne službe o navodnom zlostavljanju njenih nećaka.

Nije poznato da li je bilo koja tvrdnja izneta istinita, piše Dejli mejl. Ubrzo posle toga CC-1 je sama počela da regrutuje seksualne robinje. Ukoliko budu osuđeni za zločine, i Kitu Ranijeru i Alison Mak preti doživotna robija.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia, Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track