(VIDEO) RUSI BRUTALNO POKLOPILI ZAPADNE SILE: Ovo su neoborivi dokazi da je akcija u Siriji bila POTPUNI PROMAŠAJ!
Foto: Youtube/Printscreen

PROMAŠENE METE

(VIDEO) RUSI BRUTALNO POKLOPILI ZAPADNE SILE: Ovo su neoborivi dokazi da je akcija u Siriji bila POTPUNI PROMAŠAJ!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije pokazalo je delove projektila koje je u Siriji, kako kažu, ispalila koalicija predvođena SAD.

Ostaci projektila koji su ispunjeni rupama pobijaju tvrdnje da je svih 105 raketa uspešno pogodilo mete, navode ruski zvaničnici.

Na brifingu za novinare predstavljena je analiza udara na Siriju koje su 13. aprila izvršile SAD, Velika Britanija i Francuska. Dokazi sa zemlje, uključujući fragmente projektila, dokazuju da je svega 25 meta uspešno pogođeno, a ne 105 kako tvrdi koalicija.

foto: Youtube/Printscreen

Većinu raketa su presrele sirijske snage, a neke od bolje očuvanih komada će istraživati ruski vojni inženjeri.

foto: Youtube/Printscreen

Na brifingu je predstavljena "kolekcija" fragmenata projektila koji su označeni kao američki i evropski, a sakupljeni su u Siriji nakon što su oboreni.

Tri države saveznice su navele da je glavna meta udara bio Centar za istraživanje u Damasku jer se sumnja da se u njemu proizvodi hemijsko oružje. Kako je Pentagon naveo, Centar je pogođen sa 76 projektila, međutim, Rusija tvrdi da se radi o samo 13 pogodaka.

"Ukoliko verujemo izveštajima sa Zapada, ova relativno mala meta je trebalo da bude pogođena sa 8 tona eksploziva, a načinjena šteta je mnogo manja nego što bi se to očekivalo posle bombardovanja takvih razmera", naveli su zvaničnici Ministarstva odbrane Rusije.

Kada je reč o preostala 63 projektila, veruje se da je Sirijska protivvazdušna odbrana presrela njih 46 što pokazuju delovi pronađeni na tlu i podaci iz sistema za naoružanje.

foto: Youtube/Printscreen

General Sergej Rudskoj je napomenuo da se čini da mnogi koalicioni projektili nisu dospeli do svojih meta više zbog tehničkih komplikacija nego zbog obaranja.

Sergej Rudskoj
Sergej Rudskojfoto: Youtube/Printscreen

Rudskoj je rekao da analiza druga dva pogođena područja - vojnih skladišta blizu Homsa, pokazuju slične rezultate. SAD su tvrdile da su jedno skladište pogodile sa 22 projektila, ali Rusija kaže da može da potvrdi samo 7. Oni su više naneli štetu okolnim građevinama nego samoj meti, navodi se.

Kurir.rs/RT/TV Zvezda Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track