Najnovije vesti

(VIDEO) TRAGALI SU ZA OKORELIM SERIJSKIM UBICOM 40 GODINA: Kada je video policajce ispred kuće, rekao im je nešto potpuno neverovatno!
Foto: EPA

NAJZAD UHVAĆEN

(VIDEO) TRAGALI SU ZA OKORELIM SERIJSKIM UBICOM 40 GODINA: Kada je video policajce ispred kuće, rekao im je nešto potpuno neverovatno!

Planeta

Bivši policajac Džozef Džejms Deanđelo (72) uhapšen je posle 40 godina potrage i to pod optužbom da je tokom sedamdesetih i osamdesetih izvršio niz silovanja i ubistava.

Iako je istraga trajala nekoliko decenija, Deanđelovo ime se nikada nije našlo na listi osumnjičenih sve do prošle nedelje.

Policija ga je pratila nekoliko dana dok nisu odlučili da ga iznenade u Sitrus Hajtsu, gde živi.

Kada je izašao iz kuće, Deanđelo je bio vidno iznenađen što vidi policajce koji su došli da ga hapse.

foto: EPA

"Imam pečenje u rerni", rekao je policajcima koji su mu odgovorili da će se pobrinuti za to.

Ubici i silovatelju koji je decenijama izbegavao policiju, dodeljen je nadimak "Golden stejt ubica" (Golden State Killer) jer je njegov identitet do sada bio potpuna misterija. Ipak, on se tereti da je ubio najmanje 12 ljudi i počinio 50 silovanja tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, a sumnjiči se i za brojna razbojništva.

foto: AP

Šerif Sakramenta Skot Džons je rekao da je identitet serijskog ubice i silovatelja postao jasan nakon DNK testiranja, a da su timu koji je organizovan pre dve godine i čiji je glavni fokus bio ovaj slučaj, "dati neograničeni resursi i sloboda" da ga pronađu.

Informacija koja je najviše zapanjila narod jeste da je Deanđelo radio kao policajac kada je serija zločina bila glavna vest američkih medija. Zapravo, kako je saopštio Džons, on je radio u dve policijske stanice od 1973. do 1979. godine.

"Veoma je moguće da je on zločine činio dok je radio kao policajac", rekao je Džons, koji je dodao da je pokrenuta istraga u cilju da se utvrdi da li se neki dogodio dok je Deanđelo bio na dužnosti.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...