KOLIKO SU ZAISTA VISOKI SVETSKI LIDERI? DUGO ČUVANA TAJNA O KIMU: Najniži od svih moćnika
Foto: AP

LAŽ

KOLIKO SU ZAISTA VISOKI SVETSKI LIDERI? DUGO ČUVANA TAJNA O KIMU: Najniži od svih moćnika

Planeta -

U zvaničnim podacima se navodilo da je lider Severne Koreje visok pristojnih 170 cm, ali on zapravo ima pet centimetara manje

LONDON - Istorijski samit dve Koreje, održan prošlog petka u pograničnom selu Panmunjom, otkrio je dugo skrivanu tajnu o Kim Džong Unu, lideru režima u Pjongjangu!

Naime, dok se Kim srdačno pozdravljao s Mun Džae Inom, oštrom oku novinara nije promaklo to da je severnokorejski lider niži od predsednika Južne Koreje.

To ne bi bilo ništa čudno da se, prema zvaničnim podacima iz Severne Koreje, ne navodi da je mladi Džong Un, visok pristojnih 170 centimetara.

Južnokorejski mediji su brže-bolje proverili i utvrdili da je njihov predsednik Džae In visok 167 centimetara, što znači da Kim nema više od 165.

foto: Printscreen

Kimova visina je prošle godine bila predmet prepucavanja između njega i Donalda Trampa (71), predsednika SAD.

- Zašto bi me Kim Džong Un vređao nazivajući me starcem? Ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim - naveo je Tramp u poruci na Tviteru iz novembra.

Potom je Tramp Kima nazvao „malim raketašem“. Njihovi odnosi su se u međuvremenu popravili.

Među političarima koji su najviše patili zbog svog niskog rasta, izdvaja se Nikola Sarkozi, bivši predsednik Francuske. On je sa svojih 165 centimetara redovno nosio cipele s visokim potpeticama. Istovremeno, njegova treća supruga Karla Bruni Sarkozi, koja je viša od njega desetak centimetara, uvek je pored njega nosila ravnu obuću.

Među najmoćnijim predsednicima Kim je ubedljivo najniži i visok je isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track