TROŠIO 7 MILIONA DOLARA MESEČNO: Bitkoin milijarder se predozirao u sobi, a sada porodica pokušava da dođe do njegovog ogromnog bogatstva koje je VEŠTO SAKRIO
Foto: AP

u potrazi za blagom

TROŠIO 7 MILIONA DOLARA MESEČNO: Bitkoin milijarder se predozirao u sobi, a sada porodica pokušava da dođe do njegovog ogromnog bogatstva koje je VEŠTO SAKRIO

Planeta -

Porodica i prijatelji okupili su se u subotu na Floridi na sahrani milijardera Metjua Melona.

On je pronađen mrtav 16. aprila u hotelskoj sobi u Meksiku, istog dana kada je trebalo da se prijavi u kliniku za odvikavanje. Milijarder (54) koji je karijeru započeo u modnoj industriji, veći se deo svog života borio sa zavisnošću od narkotika.

Otputovao je u Meksiko kako bi krenuo na program rehabilitacije u klinici “Klir skaj rekaveri".

"Trebalo je da se prijavi u 9 ujutro, ali u to vreme smo primili vest da je preminuo", rekao je dr Alberto Sola, direktor klinike.

Prema rečima porodičnog portparola, Melon je prestao da se drogira pre tri meseca, a u centar za rehabilitaciju krenuo je na kontrolni tretman. Klinika u kojoj je trebalo da nastavi lečenje specijalizovana je za rehabilitaciju zavisnika korišćenjem Ibogaina, halucinogene supstance koji se koristi u borbi protiv zavisnosti, ali je zabranjena u SAD. Na odlazak na rehabilitaciju nagovorila ga je devojka Kik Kenedi, ćerka Roberta F. Kenedija Juniora.

Obogatio se na kriptovalutama

Melon je rođen u Njujorku u jednoj od najstarijih bankarskih porodica, osnivača banke Melon i američkih bankara i osnivača “Dreksel Univerziteta” Entonija Jozefa Dreksela. Već u 21. godini dobio je nasledstvo od 25 miliona dolara dolara. Po završetku obrazovanja, ostvario je zavidnu karijeru u modnoj industriji, telekomunikacijama i finansijama. Određeno vreme proveo je kao predsednik finansijskog odbora Republikanske stranke u Njujorku.

foto: Profimedia

Svoje bogatstvo značajno je povećao ulaskom u biznis s kriptovalutama, kupovinom i prodajom Bitkoina. U julu 2015. postao je globalni ambasador “Ripl Labsa” i investirao dva miliona dolara u kriptovalutu XRP, a investicija je narasla u milijardu dolara teško bogatstvo.

Nestalo bogatstvo

Nakon njegove smrti, porodica pokušava da uđe u trag njegovom bogatstvu koje je, kako se čini, nestalo.

"Nešto čudno se dogodilo sa novcem od kriptovaluta jer njegova porodica ne može da ga nađe", izjavio je porodični prijatelj.

Melon je navodno bio sklonio digitalne ključeve za XPR na skrovištima pod lažnim imenima na različitim lokacijama širom Sjedinjenih Država.

Izvori bliski porodici kažu da je Melon navodno poslednjih meseci svog života trošio sedam miliona dolara mesečno i da je svog bankara zamolio da mu pomogne da smanji troškove na dva miliona mesečno.

Dobar deo bogatstva otišao je i na zavisnost. Melonova zavisnost o kokainu prerasla je u zavisnost prema Oksikontinu. U 2016. godini uzimao je 80 tableta dnevno i trošio na to 100.000 dolara mesečno. Melon je za svoje probleme sa opijatima krivio doktore, rekavši da su mu lekari prepisivali tablete kao da se radi o bombomana. Izvor blizak Melonu rekao je medijima da se on vratio drogama pet dana pre nego što je preminuo.

Melon je svoju prvu suprugu Tamaru Melon upoznao na skupu lečenih narkomana 1998. Par se venčao 2000. godine, a u braku su dobili devojčicu Aramintu Melon. Razveli su se 2005. godine.

Svoju drugu suprugu Nikole Hanli upoznao je 2006. godine, a venčali su se dve godine kasnije. U braku su dobili dvoje dece, Forsa i Olimpiju, a zajednički su pokrenuli modnu kuću Hanli-Melon. Rastali su se 2016. godine, a Melon se poslednjih meseci života viđao sa Kik Kenedi (30), ćerkom Roberta F. Kenedija Juniora.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja