Najnovije vesti

TRAMP: Netanijahuov govor dokazao da sam 100 odsto u pravu kad je reč o Iranu!
Foto: AP / Carolyn Kaster

o nuklearnom sporazumu

TRAMP: Netanijahuov govor dokazao da sam 100 odsto u pravu kad je reč o Iranu!

Planeta

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je bio "100 posto u pravu", kada je kritikovao nuklearni sporazum velikih sila s Iranom.

On je to rekao samo pola sata nakon govora premijera Izraela Benjamina Netaniahua u kome je ocenjeno da je taj sporazum zasnovan na lažima i navedeno Izrael ima ubedljive dokaze o tajnom nuklearnom programu Irana.

Tramp je pohvalio predstavljanje kopija dokumenata za koje je Netaniahu tvrdio da dokazuju da je Iran lagao o razvoju nuklearnog oružja, dodavši da je gledao samo deo i da je bilo dobro.

foto: Reuters / Amir Cohen

Predsednik SAD je ocenio da je ponašanje Irana nije prihvatljivo. Ukazao je na testiranje raketa, rekavši da Iran ne sedi skrštenih ruku.

Odbio je, međutim, da kaže da li će se SAD povući iz nuklearnog sporzuma, ali je rekao da će, ako se to desi, on možda pregovariti o "pravom sporazumu", preneo je AP.

Rekao je i da SAD nisu "dobile ništa" od ublažavanja sankcija Iranu na osnovu sporazuma. Tramp je ponovio svoje kritike sporazuma, uključujući činjenicu da nekim delovima ističe važnost za manje od jedne decenije.

Govor izraelskog premijera podržali su uglavnom republikanci i kritičari nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, ali su ga ismejali oni koji podržavaju taj dokument. I dok su pristalice pohvalile predstavljanje, kritičari su rekli da nije bilo informacija o kršenju sporazuma već samo podataka koji prethode godinama kada se pregovaralo s Iranom.

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Carolyn Kaster

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...