GUTEREŠ: Ne odbacivati sporazim sa Iranom ako nema boljeg
Foto: EPA

UPOZORENJE

GUTEREŠ: Ne odbacivati sporazim sa Iranom ako nema boljeg

Planeta -

LONDON - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš upozorio je danas da nuklearni sporazum sa Iranom ne bi trebalo odbaciti, osim ako se za njega ne nađe dobra alternativa.

"Ukoliko jednog dana bude boljeg sporazuma kojim ćemo ga zameniti, onda u redu, ali ne bi ga trebalo odbaciti osim ako nemamo dobru alternativu", rekao je Gutereš u intervjuu za Bi-Bi-Sijev Radio 4.

Američki predsednik Donald Tramp preti da će se Vašington povući iz tog sporazuma, što je dovelo do diplomatskih napetosti sa Iranom, kao i sa saveznicima SAD, koji žele da ga sačuvaju, preneo je Rojters.

"Verujem da je Iranski nuklearni sporazum bio značajna diplomatska pobeda i mislim da će biti važno da ga sačuvamo, ali takođe verujem da postoje oblasti u kojima će biti veoma značajno da imamo smislen dijalog, vidim da je region u veoma opasnom položaju", rekao je Gutereš.

On je dodao da, takođe, razume zabrinutost nekih država u vezi sa uticajem Irana na druge zemlje regiona, ali da misli da te stvari treba razdvojiti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track