(VIDEO) TINEJDŽER INSPIRISAN IGRICOM UBIO STUDENTKINJU: Kada je objasnio zašto je to uradio, sve je još više prestravio
Foto: Youtube/Printscreen

UŽAS U RUSIJI

(VIDEO) TINEJDŽER INSPIRISAN IGRICOM UBIO STUDENTKINJU: Kada je objasnio zašto je to uradio, sve je još više prestravio

Planeta -

Ruski tinejdžer (15), opsednut ubijanjem u kompjuterskim igricama, priznao je da je nasmrt izbo studentkinju - zato što je želeo da vidi kakav je osećaj ubiti u stvarnosti, saopštila je policija.

Aleksej Maksimov naneo je Dariji Jevdokimovoj (21) više od deset uboda nožem, nakon što je ona podigla novac sa bankomata u Moskvi, a kako se saznaje, devojka je izdahnula na licu mesta.

Tinejdžer je priznao da ju je ubo u vrat, oči, glavu i grudi, saopštila je policija.

Kako je rekao, uzeo je kuhinjski nož "da bi u stvarnosti izveo ono što je radio u svojoj omiljenoj kompjuterskoj igrici", prenose mediji.

foto: Youtube/Printscreen

"Nisam nameravao da je ubijem, nisam hteo. Ali neki unutrašnji glas mi je govorio da to moram da uradim. Oduvek sam želelo da vidim kako izgleda kada ubiješ nekoga", kazao je.

Kada je nasmrt izbo devojku, uzeo je novac koji je podigla sa bankomata, oko 30.000 rubalja (400 evra) i pobegao. Policajac koji je video napad, pojurio je za počiniocem, ali je on uspeo da mu umakne.

foto: Youtube/Printscreen

Snimak nadzornom kamerom i signali njegovog mobilnog telefona odveli su policiju do njegove sobe, gde je mirno igrao svoju omiljenu igru PUBG - PlayerUnknown's Battlegrounds - u kojoj je nekoga ubijao, preneli su ruski izvori, pozivajući se na policiju.

Navodno se nije opirao hapšenju i ubrzo potom je priznao ubistvo.

Dečko ubijene Darije Jevdokimove dojurio je na mesto zločina, gde se onesvetio od šoka. Dečakovi roditelji su navodno bili šokirani kada su saznali šta se desilo i tvrde da nikada nije ranije nije bio u sukobu sa zakonom.

Tinejdžer je zadržan u pritvoru i protiv njega će biti pokrenuti istraga zbog ubistva.

Na snimku koji je snimila nadzorna kamera zabeleženi su poslednji trenuci žrtvinog života i tinejdžer kako je prati.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track