(VIDEO) BRUTALNA OSVETA PRINCA HARIJA ZA MAJČINU SMRT: Evo koga ne želi da vidi na svom venčanju i još će ih to skupo koštati!
Foto: Profimedia

sad mu je dosta

(VIDEO) BRUTALNA OSVETA PRINCA HARIJA ZA MAJČINU SMRT: Evo koga ne želi da vidi na svom venčanju i još će ih to skupo koštati!

Planeta -

Tek će retki fotografi smeti da slikaju venčanje Harija i Megan, a isto se odnosi i na televizijske ekipe

"Konflikt između nas medija i njih rezultiralo je situacijom kakvu imamo danas", rekao je Artur Edvards, fotograf britanskog časopisa San koji je karijeru posvetio fotografisanju i praćenju britanske kraljevske porodice.

Prirodno napeti odnosi između kraljice i porodicei Vindzor s jedne strane i domaćih medija sa druge strane prerasli su u otvoreni rat, a rezultat toga je da na venčanju princa Harija i glumice Megan Markl gotovo uopšte neće biti medija. Samo jedan novinar će biti u crkvi dok će još nekoliko fotografa imati pristup dvorištu dok traje venčanje za koje će građani kroz poreze "iskeširati" 4,8 miliona dolara.

Edvards otkriva da je Hari postao toliko povučen da više ni ne pozdravlja okupljene novinare, što je do sada bilo pitanje bontona. Uveren je kako je odluka o nepozivanju novinara Harijeva odluka, jer je sigurno da mu kraljevska pres služba nije to savetovala.

"On i Megan su videli šta se pisalo u poslednje vreme i odlučili su da je dosta", rekao je Edvards. Jasno je kao dan da razvedena američka glumica čija je majka Afroamerikanka nije mlada kakvu su zamišljali konzervativni obožavaoci monarhije. Dok su je neki relativno blagonaklono poredili sa Grejs Keli, još jednom princezom iz "američkog uvoza", drugi britanski mediji naglašavali su da Megan nema "ni karijeru Grejs Keli, ni njen pedigre i harizmu".

Intervjuisali su članove Meganine porodice koji nisu pozvani na venčanje, razvlačili po medijima probleme njenih roditelja, očeve dugove i pokušaje da smrša do ćerkinog venčanja i stalno ponavljali izjave njene polusestre koja kaže da je "Megan oduvek htela da bude princeza, sigurno je znala šta radi, a pada i na crvenokose muškarce, vrlo je proračunata".

Tabloidi i kraljevska porodica "stubovi" su konzervativne Britanije, piše Njujork tajms. To je povezano i sa tretmanom koji porodica ima već decenijama. Ako nije reč o venčanjima i rađanju dece, što su trenutci kada mediji nekritički obožavaju i uzdižu Vindzore ostatak vremena posvećen je traženju mana i skandala, te javnim debatama o tome "trebaju li nam ti neradnici koji žive na grbači naroda". "Mediji i porodica su oduvek u nekom zagrljaju koji vrlo brzo može da preraste u okršaj. Obe strane su svesne koliko zavise jedni od drugih", kaže Stig Ejbl koji je radio u press službi dvora. Jaz se dodatno produbio s mlađim generacijama, prinčevima Harijem i Vilijamom. To možda ima svoje korene u načinu na koji su mediji tretirali njihovu majku, pokojnu princezu Dajanu, a posebno njenu smrt. Ona je i poginula bežeći od novinara koji su je ganjali po pariskim ulicama.

"Prvo su je ganjali poput čopora gladnih pasa, a onda, umesto da pomognu, fotografisali su je kako umire na zadnjem sedištu automobila", rekao je u prošlogodišnjem intervjuu princ Hari koji je imao 12 godina kada mu je poginula majka.

"Danas, uz društvene mreže i sve češće pojavljivanje članova kraljevske porodice među narodom (sa narodom se i žene, na kraju krajeva), članovi porodice imaju "tanju kožu" no što je to imala Elizabeta II kao mlada ili njeni prethodnici, ili se možda nama tako čini", rekao je novinar koji je hteo da ostane anoniman.

Dejli mejl je Megan neprekidno prozivao zbog propalog braka, boje kože, vere i porekla. Čak ni Kejt Midlton, dok se još zabavljala sa Viliamom, nije bila pošteđena seciranja. Rugali su joj se jer joj je majka bila stjuardesa, što koristi fraze koje su vrlo "srednja klasa" i što nema plemića među precima. Hari se oštro obračunao sa tabloidima rekavši "da seksističke i rasističke podtonove neće da toleriše". Svoju osvetu je servirao hladno i proračunato, uskrativši tabloidima pristup na najvažniji dan u godini koji bi im zaradio i mnogo novca.

Kurir.rs/Njujork tajms

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track