KRALJICA PRABAKA: Elizabeta II u kućnoj varijanti sela u helikopter da što pre vidi novog praunuka i ponela mu čudan poklon!
Foto: Profimedia

PORODIČNE OBAVEZE

KRALJICA PRABAKA: Elizabeta II u kućnoj varijanti sela u helikopter da što pre vidi novog praunuka i ponela mu čudan poklon!

Planeta -

Umesto da protokolarno čeka da mali Luis bude dovoljno star da joj ga predstave, britanska kraljica Elizabeta II (92) kraljevski je uzela stvari u svoje ruke, pozvala helikopter i odletela da vidi svoje novo praunuče, rođeno 23. aprila.

Na putešestvije od dvorca Vindzor do Kensingtonske palate, koje inače traje 40 minuta, pošla je sama, jer se njen suprug, prind Filip, oporavlja od nedavne operacije kuka.

Nacija je bila oduševljena kad je videla kako je, s maramom na glavi i buketom cveća u rukama, prešla u službeni "rendž rover" i zaputila se u kraljevsku rezidenciju. Posetu je natempirala na treći rođendan Luisove starije sestre, princeze Šarlote, taman ih je sve videla tokom jedne posete.

foto: Profimedia

Kraljica zbog protokola uvek među poslednjim članovima porodice vidi svoju novorođenu praunučad. Nju Englezi nazivaju "najštedljivijom bakom" zbog običaja kao što su da kukurizne pahuljice za doručak drži u "taperver" posudama i da članovima kraljevske prodice poklanja obične pokone, kao što je daska za peglanje, a i sada je dokazala da zaslužuje taj nadimak: malom Luisu je ponela buketić ručno nabranog cveća, što je, valjda, najjeftiniji poklon isporučen helikopterom.

foto: Profimedia

Pa opet, prestigli su je baka Kerol Midlton (63), Kejtina majka, deka Čarls (69) i njegova supruga Kamila (70). Kamila je čak pre stigla da poseti malog princa, još prekoliko dana, a Čarls je, iako se trudio, zbog obaveza došao tek u sredu, kad i njegova majka.

foto: AP

To pitanje viđanja novog unuka osetljiva je tema između Čarlsa i Vilijama još od pre četiri godine, kad je rođen Vilijmov i Kejtin prvenac, princ Džordž.

foto: AP

Vilijam je tada navodno posavetovao ocu da ne odlaže svoje kraljevske obaveze da bi došao da vidi bebu, pa su malog princa prvo videli Midltonovi. Zato se Čarls nije dao prevariti kad je rođena mala Šarolota, nego je požurio u bolnicu da stigne pre ostalih.

Kurir.rs/Wmagazine.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track