(UZNEMIRUJUĆE) SNIMAK LAVA KOJI ODVLAČI ČOVEKA U GRMLJE OBIŠAO JE CEO SVET: Sada je otkrivena tužna priča koja stoji iza toga
Foto: Twitter

U SAFARI PARKU

(UZNEMIRUJUĆE) SNIMAK LAVA KOJI ODVLAČI ČOVEKA U GRMLJE OBIŠAO JE CEO SVET: Sada je otkrivena tužna priča koja stoji iza toga

Planeta -

Lav Šamba ubijen je 29. aprila jer je napao Majkla Hodža, a video koji je snimio turista u safari parku prikazuje lava koji vuče čoveka po zemlji.

Ubrzo je neko pucao kako bi spasao Hodža, a lav je potom ubijen. Međutim, sad se otkrila i pozadina ove priče.

Hodž se sa ženom preselio u Južnu afriku 2003. godine. Nekada je bio trgovac u Engleskoj, a supruga frizerka. Ovaj 72-godišnjak je na flašicu odgajao tog istog lava koji ga je godinama kasnije napao.

Hodž se nalazi u bolnici, istraumiran, a možda se nikada neće saznati zašto ga je Šamba napao.

Južna Afrika je poslednjih godina došla na loš glas zbog lova na lavove, u kome bogati turisti plaćaju hiljade dolara kako bi ubijali drogirane životinje koje nemaju šansu za bekstvo. No, Hodžov safari park Marakele nije takav. Lov nije dozvoljen. Umesto toga, posetioci mogu da kampuju u blizini, među lavovima, bengalskim tigrovima, merkatima, mungosima i majmunima.

Hodžov prvi lav, Nina, koja sad živi nasuprot svoje sestre tigrice, bila je kraljica domaćinstva sve dok nije postala prevelika. Nina je spavala u Hodžovom krevetu i prala mu lice u 3 ujutro.

Šambu je Hodž hranio na flašicu 2008, dve godine pre otvaranja centra Marekele, po kojem su se posetioci vozili u "Lav-mobilu", nekoj vrsti kaveza na točkovima, za koje bi zavezali mrtve kokoške, dok bi se turisti nalazili unutar kaveza. Zatim bi krenuli u poseban, zatvoreni deo, u kome bi se nalazila Nina sa Šambom i Fredijem, dvojicom mužjaka. Turisti bi tada mogli da gledaju i snimaju u šoku, dok su se lavovi hranili sirovim mesom samo nekoliko centimetara od njih.

Upravo je na jednoj takvoj turi sve pošlo po zlu. Iako se to ne vidi na snimku, jedao od zaposlenih puškom je pogodio i ubio lava, a Hodžu je slomljena vilica i na nekoliko mesta mu je proboden vrat, ali se sada uspešno oporavlja u bolnici.

Kurir.rs/Net.hr Foto: Twitter/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DVOGLAVA ZMIJA? DA, POSTOJI! Pogledajte kako izgleda u ljudskoj ruci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track