(VIDEO) NIČIJI ČOVEK NA NIČIJOJ ZEMLJI: Sirijac kao Tom Henks živi zaglavljen na aerodromu u Maleziji!
Foto: Twitter / Hassan Al Kontar

već 60 dana

(VIDEO) NIČIJI ČOVEK NA NIČIJOJ ZEMLJI: Sirijac kao Tom Henks živi zaglavljen na aerodromu u Maleziji!

Planeta -

Sirijac Hasan el Kontar, koji je godinama izbegavao povratak u svoju ratom zahvaćenu zemlju, skoro 60 dana je "zarobljen" na aerodromu u Kuala Lumpuru, pošto su ga vlasti u Maleziji stavile na crnu listu zbog isteka vize.

Molba volontera iz Kanade da mu se omogući boravak u toj zemlji mu je, kaže, jedina preostala šansa, piše "Juronjuz".

El Kontar (36) je na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru zaglavljen od 7. marta, što podseća na životnu situaciju lika iz filma "Terminal" kog tumači Tom Henks koji je mesecima živeo na aerodromu.

Kada je u Siriji 2011. godine počeo rat, El Kontar je radio kao menadžer u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i odbio je poziv sirijskih vlasti da se vrati i pridruži vojsci.

On se narednih šest godina skrivao u UAE, a kada je pronađen i uhapšen, odlučio je da ode u Maleziju.

Posle neuspešnih pokušaja da u toj zemlji dobije stalnu vizu ili ode u drugu zemlju, našao se zaglavljen na medunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru.

Naime, vlasti su ga u Maleziji stavile na crnu listu u narednih pet godina zato što je ostao u zemlji nakon što mu je istekla viza.

Detalje iz svakodnevnog života objavljuje na svom Tviter nalogu.

"Dnevna rutina je ista, ništa se nije promenilo", kaže on.

Za El Kontara postoji jedna nada: grupa volontera u Kanadi odlučila je da ga izvuče iz Malezije, prenosi RTS.

Grupa je sakupila novac i podnela neophodne dokumente za privremenu boravišnu dozvolu koja bi mu omogućila legalno putovanje u Kanadu.

Njegova molba je poslata prošle sedmice, a sve što sada može da učini je da sačeka. On je takođe zatražio od svojih pratilaca na Tviteru da apeluju na kanadskog ministra za imigraciju kako bi se angažovao na njegovom slučaju.

"Ako izgubim tu nadu, ne znam šta da radim. Ne želim da razmišljam o mogućnosti da se to neće dogoditi jer bi me to slomilo", napisao je El Kontar na Tviteru.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Twitter / Hassan Al Kontar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track