(VIDEO) ŠOKANTNO OTKRIĆE RUSKOG NOVINARA: Analizom glasa Julije Skripalj pomoću specijalnog programa došao do zapanjujućih saznanja!
Foto: Profimedia

ponovo nestali

(VIDEO) ŠOKANTNO OTKRIĆE RUSKOG NOVINARA: Analizom glasa Julije Skripalj pomoću specijalnog programa došao do zapanjujućih saznanja!

Planeta -

U nedostatku pravih informacija, jer Velika Britanija odbija da dozvoli Rusiji kontakt sa ruskim državljanima otrovanim u Solzberiju, mediji vode neke svoje istrage i bave se spekulacijama.

Novinar Valentin Degterjov uradio je analizu glasa Julije Skripalj pomoću specijalnog programa. Naime on je uporedio glas Julije sa snimka telefonskog razgovora i njenog ličnog video-snimka sa društvene mreže.

Podsećamo, početkom aprila ćerka bivšeg pukovnika Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergeja Skripalja uspela je da pozove svoju sestru od strica Viktoriju. Žena je dala audio-snimak televiziji „Rusija 1“. Međutim, tada niko nije bio uveren u njegovu autentičnost. Eksperti i novinari primetili su čudno podudaranje, odnosno da je poziv usledio dan nakon što je Viktorija Skripalj novinarima ispričala da ne može da kontaktira Sergeja i njegovu ćerku.

Pre nekoliko dana, Degterjov je analizirao ovaj snimak i došao do zaključka da je Julija razgovor obavila pod kontrolom britanskih obaveštajnih službi. "Nepoznati čovek je prisiljavao da govori određene reči", izjavio je on. Osim toga, po glasu se čuje da je devojka u strahu.

Posle toga, novinar je nastavio svoju istragu upoređivanjem fragmenta telefonskog razgovora i video-snimka sa njene stranice na društvenoj mreži, novinar je pronašao apsolutno podudaranje. Izgleda da je Viktoriju zvala prava Julija Skripalj.

To se dogodilo 5. aprila, što znači da je ćerka bivšeg špijuna tada još bila živa. Međutim, od tada o njoj nema nikakvih vesti, kao ni o samom Sergeju. Ruskim diplomatama je i dalje onemogućen pristup. Periodično Britanci daju takozvane izjave u ime Julije i saopštenja o stanju bivšeg agenta GRU. Niko ih nije video žive.

Degterjov zaključuje: „Njih su verovatno već uklonili kao ’nosioce‘ smrtonosne otrovne supstance ’novičok‘“.

Nacionalna zdravstvena služba za jugozapad Velike Britanije saopštila je 4. maja da se dva meseca nakon trovanja bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj još uvek nalazi na klinici.

„Posle incidenta pacijent se nalazi na odeljenju bolnice u Solsberiju zbog efekata nervnog agensa. Njegovo zdravstveno stanje se poboljšava, on više nije u kritičnom stanju“, saopštila je Nacionalna zdravstvena služba, ali nije otkrila nikakvu drugu informaciju.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izrazio je ogorčenje zbog odbijanja Velike Britanije da dozvoli ruskim diplomatama pristup otrovanoj Juliji Skripalj. U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A234 umešana Rusija.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track