Najnovije vesti

(FOTO PRIČA) NOVA LIMUZINA, STIVEN SIGAL I HILJADE RUSA: Ovako je izgledalo PUTINOVO preuzimanje predsedničke dužnosti po 4. put!

NA ČELU DRŽAVE OD 1999.

(FOTO PRIČA) NOVA LIMUZINA, STIVEN SIGAL I HILJADE RUSA: Ovako je izgledalo PUTINOVO preuzimanje predsedničke dužnosti po 4. put!

Planeta

Vladimir Putin zvanično je danas preuzeo dužnost predsednika Rusije u narednih šest godina.

Putin je prihvatio predsednički amblem i predsednički mandat u Kremlju.

foto: Reuters

"Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i cuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štiti suverenitet i nezavisnost, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu", izgovorio je Putin reči zakletve na inauguraciji u Andrejevski holu u Velikoj palati u Kremlju.

1 / 21 Foto: Reuters

Putin je ovo četvrti mandat na mestu sefa države.

Kopija Ustava, na koju je Putin položio ruku tokom polaganja zakletve, napravljena je posebno za ovakve prilike 1996. godine.

foto: Printscreen YT

Korišćena je u svim ceremonijama inauguracije od tada.

Putin zemlju vodi od decembra 1999. kada ga je Boris Jeljcin postavio za privremenog predsednika. Na čelo Rusije izabran je u maju 2000. godine.

foto: Reuters

Putin, koji je ponovo izabran za predsednika Rusije u martu, šetao je iz kacelarije pre vožnje u potpuno novom državnom automobilu.

Jedan od gostiju na Putnovoj inauguraciji bio je i poznati glumac Stiven Sigal sa suprugom.

Predsednicki izbori u Rusiji održani su 18. marta ove godine, kada je Putin odneo ubedljivu pobedu sa 76,69 odsto osvojenih glasova.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...