TUKAO ŽENE I DAVIO IH: Glavni tužilac Njujorka podneo ostavku zbog teških optužbi za nasilje
Foto: Reuters

RASKRINKAN

TUKAO ŽENE I DAVIO IH: Glavni tužilac Njujorka podneo ostavku zbog teških optužbi za nasilje

Planeta -

NJUJORK - Glavni tužilac američke savezne države Njujork, demokrata Erik Šnajderman, podneo je danas ostavku jer su ga četiri žene optužile da ih je fizički zlostavljao.

"U poslednjih nekoliko sati protiv mene su iznete ozbiljne optužbe, kojima se snažno protivim. Iako ove optužbe nemaju veze s mojim profesionalnim ponašanjem, niti sa vođenjem posla, one me sprečavaju da efektno radim u ovom ključnom trenutku. Stoga podnosim ostavku, koja će važiti od kraja radnog dana", rekao je Šnajderman.

Dve žene ispričale su Njujorkeru da ih je Šnajderman, inače član Demokratske stranke i prijatelj bivše šefice američke diplomatije Hilari Klinton, tukao i davio dok su bile u vezi sa njim, a pritom im je pretio da će ih pratiti i prisluškivati im telefone.

Treća žena tvrdi da je Šnajderman prema njoj bio fizički nasilan bez njenog pristanka, dok je četvrta žena rekla da je ošamario nakon što je odbila njegovo udvaranje, piše Vašington post.

"U privatnosti intimnih veza...bio sam uključen u aktivnosti uz saglasnost partnera. Nikada nikoga nisam napao. Nikada nisam imao seks bez pristanka, što je granica koju ne bih prešao", poručio je Šnajderman u saopštenju.

Njujorška policija saopštila je da protiv Šnajdermana nisu podnete nikakve prijave, ali da će biti temeljno istražene ako budu podnete.

Šnajdermanova bivša žena, Dženifer Kaningem, rekla je da je iznenađena ovim optužbama.

"Znam Erika skoro 35 godina, kao muža, oca i prijatelja. Ove optužbe se nimalo ne poklapaju sa čovekom kog poznajem, koji je oduvek bio jakog karaktera, najviših vrednosti i brižan otac. Ne mogu da verujem u ove optužbe", brani Kaningemova bivšeg muža.

Šnajderman je prvi put izabran za glavnog tužioca države Njujork 2010. godine i očekivalo se da će se kandidovati za mogući treći mandat krajem godine, a oduvek je bio borac za prava žena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track