TRAMPOVA ODLUKA O IRANU ODJEKNULA KAO POLITIČKA BOMBA: Hitno reagovali svetski zavničnici!
Foto: AP

POVLČAČENJE IZ NUKLEARNOG SPORAZUMA

TRAMPOVA ODLUKA O IRANU ODJEKNULA KAO POLITIČKA BOMBA: Hitno reagovali svetski zavničnici!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će ponovo uvesti sankcije Iranu, i to "najvišeg stepena". Tramp je upozorio da bi i druge zemlje mogle biti sankcionisane...

EU nastavlja primenu nuklearnog sporazuma sa Iranom

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da će EU nastaviti da podržava punu implementaciju nuklearnog sporazuma sa Iranom.

"Sporazum je funkcionan i i ispunjava svoj cilj koji garantuje da Iran ne razvija nuklearno oružje. EU je odlučna da ga sačuva", poručila je Mogerini...

foto: Fonet/AP

Makron: Radićemo na širem sporazumu o Iranu

Francuska, Nemačka i Velika Britanija žale zbog odluke SAD da se povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, poručio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron i dodao da je odlukom SAD doveden u pitanje režim neširenja nuklearnog oružja.

Makron je poručio da će Francuska raditi na širem sporazumu, koji obuhvata nuklearne aktivnosti Irana, programe za razvoj balističkih raketa i regionalne aktivnosti.

Rohani: Iran ostaje posvećen nuklearnom sporazumu

Iranski predsednik Hasan Rohani danas je izjavio da će Iran ostati posvećen multinacionalnom nuklearnom sporazumu iz 2015. i nakon odluke predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz tog sporazuma.

"Ako postignemo cilj sporazuma u saradnji sa ostalim njegovim potpisnicima, onda će on ostati na snazi... Time što je izašla iz sporazuma, Amerika je zvanično ugrozila svoju posvećenost jednom međunarodnom sporazumu", rekao je Rohanu u govoru koji je prenosila državna televizija.

Izrael ceni odluku SAD da se povuku iz sporazuma s Iranom

Izrael veoma ceni odluku američkog predsednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman nazvao je Trampovu odluku "hrabrim liderstvom", koje će srušiti iranski režim.

Iranski mediji: Tramp "ruši" međunarodni sporazum

Iranska državna televizija ocenjuje da je odluka američkog predsednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom "nelegalna, nelegitimna i da podriva međunarodne sporazume".

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je prethodno danas da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će ponovo uvesti sankcije Iranu, i to "najvišeg stepena".

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja