LIDERI ISLAMSKE DRŽAVE UPALI U ZAMKU IRAČANA: Aplikacijom na telefonu ih namamili da iz Sirije pređu u Irak, pa pravo agentima u ruke!
Foto: Twitter / Mete Sohtaoglu

veliki uspeh

LIDERI ISLAMSKE DRŽAVE UPALI U ZAMKU IRAČANA: Aplikacijom na telefonu ih namamili da iz Sirije pređu u Irak, pa pravo agentima u ruke!

Planeta -

Irački agenti, koji drže saradnika lidera Islamske države (ID), iskoristili su aplikaciju na njegovom mobilnom telefonu da uhvate u zamku četvoricu lidera ID, rekao je danas savetnik za bezbednost u iračkoj vladi Hišam el Hašimi.

Ismail el Ejtavi, blisak saradnik lidera ID Abu Bakr el Bagdadija, uhvaćen je u februaru u Turskoj i izručen je iračkim agentima.

Ejtavi je bio zadužen za transfer novca na račune Islamske države u više zemalja, rekao je Hašimi.

Irački agenti su upotrebili aplikaciju na mobilnom telefonu Telegram za dopisivanje i preko nje namamili četvoricu lidera Islamske države da pređu granicu iz Sirije u Irak, gde su uhvaćeni, rekao je Hašimi.

Jedan od uhvaćenih ekstremista je Sadam Džamal, Sirijac koji je u ime ID obavljao dužnost guvernera sirijskog istočnog regiona.

Ejtavi i Džamal su, kako je istakao Hašimi, dve najznačajnije figure Islamske države ikad uhvaćene žive.

Njihovo hvatanje, odrađeno u saradnji sa američkim snagama, obelodanjeno je na državnoj iračkoj televiziji u sredu, navela je britanska agencija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Twitter / Mete Sohtaoglu‏

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track