Najnovije vesti

TINEJDŽERKA OSUĐENA NA SMRT: Udali su je na silu za čoveka koji je brutalno silovao! Pokušao je opet, dohvatila je nož i sada ide na vešala!
Foto: Profimedia

okrutno

TINEJDŽERKA OSUĐENA NA SMRT: Udali su je na silu za čoveka koji je brutalno silovao! Pokušao je opet, dohvatila je nož i sada ide na vešala!

Planeta

Mlada Sudanka Nura Husein (19) osuđena je danas na smrt vešanjem zbog ubistva muža za kog tvrdi da ju je silovao uz pomoć svojih rođaka, rekao je jedan od njenih advokata.

Nuru Husein su pre tri godine roditelji primorali na brak, ali je od muža pobegla odbijajući da ostane s njim, rekao je advokat Ahmed Sebair.

Prema njegovim rečima, muž se vratio s rođacima koji su Nuru držali dok ju je on silovao. Kada su njih dvoje ostali sami sledećeg dana, ponovo je pokušao da je siluje, ali je ona uspela da uzme nož kojim joj je on ranije pretio i izbola ga na smrt. To je bilo 3. maja prošle godine, a Husein je od tada u zatvoru.

Sudan ne zabranjuje brak s detetom niti predviđa kaznu za silovanje bračnog partnera.

Njene pristalice su tokom procesa protestovale ispred suda u Omdurmanu, drugom po veličini sudanskom gradu.

Slučaj je privukao pažnju brojnih ljudi širom sveta koji su pružali podršku Husein na internetu, pod sloganom "Pravda za Nuru".

Svedoci koji su prisustvovali suđenju objavili su na internetu da je porodica napustila Nuru Husein i da je ona danas bila sama na izricanju presude.

Navode i da su bezbednosne snage Sudane pretukle okupljene ispred suda koji su isticali poruke protiv smrtne kazne.

Na čelu Sudana je dugogodišnji autokratski predsednik Omar al-Bašir, kog je Međunarodni krivični sud optužio za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine u sukobima u Darfuru.

Kurir.rs / Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...