OVAKO JE UNIŠTEN RUSKI PVO SISTEM PANCIR S1: Izraelci objavili prvi snimak uništenja protivvazdušne baterije u Siriji!(VIDEO)
Foto: Tviter/IAF

pogodak

OVAKO JE UNIŠTEN RUSKI PVO SISTEM PANCIR S1: Izraelci objavili prvi snimak uništenja protivvazdušne baterije u Siriji!(VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su u četvrtak novi snimak na kome se vidi uništenje sirijske protivvazdušne baterije sistema Pancir S1.

"IDF je pogodio desetine iranskih vojnih ciljeva u Siriji kao odgovor na iranski raketni napad na Izrael, a iza napada stoje iranske snage. IDF je spreman za različite scenarije, ali ne želi da situacija eskalira", stoji u objavi Izraelskih vazdušnih snaga na Tviteru.

Snimak je napravila kamere postavljena na izraelski projektil koji cilja ono što IDF tvrdi da je hibridna protivavionska baterija Pancir S1 (NATO naziv SA22) i lanser raketa zemlja-vazduh srednjeg dometa.

U jednoj od najvećih izraelskih vojnih operacija proteklih decenija, IDF je pogodio 50 iranskih meta u Siriji u četvrtak ujutru.

Tokom operacije, izraelski piloti su bili izloženi žestokoj protivavionskoj vatri, ali su uspeli da unište pet SA22 baterija.

Na Golansku visoravan su ispaljene iranske balističke rakete kratkog dometa, piše Diplomat, citirajući američke zvaničnike odbrane, pre nego što je sirijska minobacačka i raketna artiljerija nastavila bombardovanje duž granice između Izraela i Sirije.

Kurir.rs/Jerusalem post Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NAJNOVIJEG RUSKOG LOVCA: Ovo je moćni suhoj pete generacije Su-57!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja