ONI SU CILJALI VUČIĆA I PUTINA: Islamisti planirali napad na Besmrtni puk na čijem čelu su bila dva predsednika! (VIDEO)
Foto: AP

šokantno

ONI SU CILJALI VUČIĆA I PUTINA: Islamisti planirali napad na Besmrtni puk na čijem čelu su bila dva predsednika! (VIDEO)

Planeta -

Ruske specijalne službe zadržale su grupu terorista koji su pripremali napad na učesnike marša "Besmrtnog puka" u Moskvi.

Ovo je potvrdio Oleg Siromolotovruski zamenik ministra inostranih poslova za borbu protiv terorizma, koji je predvodio delegaciju na antiterorističkoj konferenciji OEBS-a u Rimu. "U jednoj akciji uhapšeno je nekolko grupa koji su planirali bombaške napade tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi. Po njegovim rečima teroristi Islamske države su došli iz sibirskog grada Novi Urengoj.

"Sprovedeno je 17 pretresa, a 20 osoba je uhapšeno", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

On podsetio je da su 2017. godine ruske specijalne službe razbile terorističku grupu u Sankt Peterburgugde su planirale napad na "Besmrtni puk". "Kada smo počeli da proučavamo njihove finansije, shvatili smo da dolaze iz Turske, a onda smo otkrili rezervnu grupu islamista u Sibiru", rekao je Siromolotov. Krajem aprila napadnute su ćelije Islmaske države u Novom Uregnoju. Onda je FSB tvrdio da su zatočenici planirali seriju eksplozija na teritoriji Moskve, ali nisu prijavili da žele da sprovedu teroristički akt za akciju "Besmrtni puk". Ove godine 10,4 miliona ljudi učestvovalo je u akciji "Besmrtni puk" širom Rusije. U Moskvi je u mašu učestvovalo više od milion ljudi.

Kurir.rs/Nur24.ru

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ONI SU NOĆNA MORA RUSKIH NEPRIJATELJA! Ko su SPECNAZ, Putinove elitne specijalne jedinice? (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track