Najnovije vesti

PISMO OPASNOG MASONA OTKRIVA SVE: Tačno je predvideo oba svetska rata, a evo šta je rekao za treći! Evo kako su iskoristili ILUMINATE (VIDEO)
Foto: Vikipedija

predskazanje

PISMO OPASNOG MASONA OTKRIVA SVE: Tačno je predvideo oba svetska rata, a evo šta je rekao za treći! Evo kako su iskoristili ILUMINATE (VIDEO)

Planeta
09:11h

Albert Pajk je slobodni zidar koji je živeo u 19. veku, a bio je toliko moćan da je posle Građanskog rata postao jedini konfederacijski vojnik sa kipom u Vašingtonu.

Već je u mladosti putovao po SAD pa se posvetio novinarstvu u Arkanzasu. Takođe, kao advokat je zastupao Indijance protiv federalnih vlasti. Borio se u Američko-meksičkom ratu, a potom se preselio u Nju Orleans. Tamo piše pravne knjige koje su na jedan način zaokruživanje i prilagođavanje dela Frensisa Bejkona novijim vremenima, sa tipičnim masonskim odrednicama.

Pajk se borio u Građanskom ratu na južnjačkoj strani i načelno je bio protiv ropstva, a kao i u ranijim službama otpušten je zbog sukoba sa nadređenima i nepoštovanja njihovog autoriteta. Umro je 1891. godine, a sahranjen je uprkos želji za kremacijom, pa se njegovi posmrtni ostaci danas nalaze u središtu škotskog masonskog reda u Vašingtonu.

Od 1840. godine aktivan je u masoneriji uz najvišu titulu Vrhovnog zapovednika reda koju je nosio kroz čitav život. Napisao je i najveću masonsku knjigu u SAD-u do današnjeg dana, "Moral i dogma drevnog i prihvaćenog Škotskog reda Masonerije".

U njoj ističe da masonerija nije religija i da svako ko tvrdi suprotno lažira i denaturalizira slobodne zidare. Isto tak, masoneriju smatra uvodom u religiju. Biblijske doktrine pak ne upoređuje s generalnom istinom već sa prilagođavanjem istine ka širokoj publici koja stvarno znanje ne bi shvatila, pa samim time ne bi mogla slediti religijske okvire.

Za razumevanje masonske hijerarhije opisao je i stupnjeve gde su simboli tokom uspona na najviše tačke "obmanjujući" i vode na pogrešanput, pa nije predviđeno da ih inicijati razumeju, nego da misle da su nešto spoznali dok je prava istina rezervirana za sam vrh.

Isusa poistovećuje sa drugim avatarima, dok o hrišćanskom Bogu priča kao o manipulaciji, pa tako religijska kretanja sa vremenom zahtevaju drugačije interpretacije i posebnosti Boga - nekada se slavi utelovljenje Bala, Molha, a nekad Zevsa, Ozirisa, Mitre i Adonaja. Po njegovim rečima velike promene posebnosti Boga mogu se uvideti i u samoj Bibliji koja je kroz istoriju manipulirana i menjana.

"Biblija je nezamenjiv deo inventara", zaključuje dok judaističku literaturu kao biblijsku osnovu plasira na sam oltar. Masonerija je potraga za svetlošću ("Luciferom") dok je Kabala sofisticiraniji put ka spoznaji, Bogu koji je "spektar svetlosti". "Lucifer je lučonoša. Čudno i mistično ime za jednog Duha Tame! Lucifer, Sin Jutra!", jedan je od citata koji je svek kasnije poslužio da se iz Pikeovih učenja razvije religija zvana "Luciferijanstvo".

Njegov govor svim Masonima iznad tridesetog stepena tumači upravo tu luciferijansku doktrinu nasuprot Adonaju kao suprotnom polu, ali mnogi analitičari danas tvrde kako su i ti navodi zapravo smišljena manipulacija i obmana za spoljne posmatrače i niže stepene. Religije mira kontrirao je svojim ratnim stremljenjima - "Rat oplemenjuje naciju".

Tako je danas prilično poznato i njegovo navodno pismo koje je poslao italijanskom masonskom bratu i revolucionaru Đuzepeu Maciniju. U njemu predviđa ratove koji bi svet trebalo prilagoditi masonskim doktrinama.

"Prvi Svetski rat mora biti ostvaren kako bi nam omogućio da zbacimo sa položaja moći ruske careve i time Rusiju učinimo tvrđavom ateističkog komunizma. Razilaženje i neslaganje između britanskog i nemačkog carstva, uzrokovano agentima Iluminata, biće uzeto kao podsticaj za taj rat. Na kraju rata uspostaviće se komunizam kako bi se preko njega uništile i druge vlade te oslabili utiecaji religija. Drugi Svetski rat treba biti podstaknut iskorištavanjem razlika između fašista i političkih cionista. Taj rat treba biti uspostavljen na takav način da za posledicu ima uništenje nacizma i jačanje cionizma u toj mjeri da omogući uspostavljanje suverene države Izrael u Palestini. Tokom drugog svetskog rata međunarodni komunizam mora postati toliko jak da bude protivteža hrišćanstvu, koje će biti obuzdano i držano u pozadini sve do momenta kada će biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu", rekao je on.

"Treći svetski rat mora biti podstaknut iskorištavanjem različitosti između političkih cionista i vođa islamskog sveta. Rat treba biti vođen na takav način da se Islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu, ostale će nacije, još jednom biti podijeljene po tom pitanju. Nahuškaćemo nihiliste i ateiste, isprovociraćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će u svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja. Tada će širom sveta građani biti prinuđeni braniti se od revolucionarnih svetskih manjina, istrebiti uništavače civilizacije, i gomile, razočarane hrršćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na što bi usmerili svoje obožavanje, primiće istinsko svetlo kroz univerzalnu objavu čistog Luciferovog nauka koji će napokon biti iznesen pred javnost. Ta će objava biti rezultat opšteg reakcionarnog pokreta koji će uslediti nakon uništenja i hrišćanstva i ateizma, oba istovremeno pobeđena i iskorijenjena" pisao je Pike.

Autentičnost pisma nije do kraja dokazana, ali luciferijanski krugovi ga tumače kao konačnu objavu. Ratni inženjering je po nekim autorima dokazan kroz ovo "predviđanje" globalnih sukoba.

Kurir.rs/Dnevno.rs

Foto: Wikipedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZEMLJA OPROSTA I PUT U RAJ: Misteriozno ostrvo sa četvoro živih i 20.000 mrtvih

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track