OVAJ NESTANAK JE NAJVEĆA MISTERIJA JUTJUBA: Sve što je  porodici nemačkog mladića ostalo je kratak snimak! (VIDEO)
Foto: YT Screenshoot

Tuga

OVAJ NESTANAK JE NAJVEĆA MISTERIJA JUTJUBA: Sve što je porodici nemačkog mladića ostalo je kratak snimak! (VIDEO)

Planeta -

Jedan poluminutni video snimak je stvorio bezbroj teorija zavere i zauvijek promenio život jedne porodice.

U jednom trenutku Lars Mitank je prosečan mladić odeven u žutu majicu kratkih rukava koji šeta aerodromom noseći prtljag, a već u sledećem trči sa terminala (očigledno u strahu za svoj život), preskače ogradu i nestaje u šumi.

Ono što se dogodilo sledeće je misterija koja se nije rešila već četiri godine. Naime, taj snimak nadzorne kamere na bugarskom aerodromu poslednji put da je iko video ili išta čuo o 28-godišnjem mladiću.

Za sobom je ostavio ruksak i kovčeg sa novčanikom, pasošem i mobilnim. Ništa među njegovim stvarima nije dalo da se nasluti šta mu se desilo. Njegov nestanak je 8. juna 2014. postao internet senzacija, a video sa terminala pregledan je više od 16 miliona puta. Međunarodno zanimanje za slučaj dovelo je do toga da su Larsa proglasili “najslavnijom nestalom osobom na Jutjubu”.

Lars je bio na putovanju s prijateljima. Došli su iz severne Nemačke na odmor u bugarsko odmaralište na moru Zlatni Pjasci. Sve je išlo glatko i bez ekscesa do jedne noći kad se Lars povredio u tuči. On se kao navijač fudbalskog kluba Verder iz Bremena navodno potukao sa grupom fanova ljutitog rivala Bajerna iz Minhena nakon što se izdvojio iz svoje ekipe u gradu.

Nesrećni Nemac je dobio udarac u glavu, zbog kojega mu je pukla bubna opna i verovatno je imao potres mozga. Prepisan mu je antibiotik i nije smeo da leti kako mu promena pritiska u avionu ne bi dodatno oštetila uvo. Mladić je mahnuo svojim prijateljima na aerodromu dok su se ukrcavali na let za Nemačku i potom rezervisao sobu u jeftinom hotelu u blizini.

Njegov prijatelj Pol Rohman je kasnije izjavio za nemačke medije da je Lars bio opušten i dobrog raspoloženja dok su se opraštali. Sve se to, ipak, u trenutku promenilo.

Iz hotelske sobe mladić je uputio paničan poziv majci. Navodno joj je tražio da otkaže sve njegove bankarske kartice i sugerisao da ga prate ljudi koji hoće da ga ubiju. “Pomislila sam: ‘Bože, moj je sin u opasnosti.’ Mogla sam da čujem kako mu srce lupa preko telefona. Rekao je žele da ga opljačkaju i ubiju”, ispričala je Sandra Mitank za Nemačku televiziju. Lars je majci poslao i poruku s pitanjem o antibioticima koje je dobio.

Hotelska kamera ga je navodno snimila kako nervozno šeta gore-dole po lobiju hotela, gledajući kroz prozore i krijući se u liftu. Veruje se kako je mladić napustio hotel oko jedan ujutro, ali se posle vratio. Ne zna se gde je bio u međuvremenu. Sledećeg jutra majka je prestala da brine kad joj se sin javio sa aerodroma porukom kako čeka let za Nemačku. Morao je, naime, da dobije potvrdu lekara da može da leti. Oni su ga opisali kao nervoznog i hirovitog, kao i nepoverljivog prema leku koji su mu propisali.

Dr. Kosta Kostov izjavio je da se Lars počeo tresti kad je kroz vrata ušao građevinski radnik i plačući vikao: "Ne želim ovde da umrem. Moram da odem odavde". Nakon toga je Nemac pobegao i zbrisao na aerodrom. Na snimku se vidi kako trči s terminala najbrže što može. Prošao je pored vrata za ukrcavanje, stolova za čekiranje i prtljažne zone. Preskočio je ogradu i nestao u šumi, a od tada mu se gubi svaki trag.

Ni policija ni privatni detektiv koga je unajmila mladićeva porodica nisu pronašli nikakve tragove. Nikad nije razjašnjeno što je bilo uzrok njegove paranoje – lekovi, reakcija na lekove, povreda glave u tuči, nedijagnostifikovano mentalno stanje ili stvarne pretnje nepoznatih napadača.

Tračak se nade za Larsovu porodicu ukazao u decembru 2016, kad je brazilska policija objavila fotografiju bradatog i zapuštenog muškarca koji je bosonog lutao putem. Ali kasnije se otkrilo kako je reč o nestalom pomoćnom radniku iz Kanade.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track