BICIKLIMA KRENULI NA PUT OKO SVETA, A ONDA JE JEDAN NAĐEN OBEZGLAVLJEN: Otrkivena brutalna istina o smrti Nemca i Poljaka! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Facebook

JEZIVA PRIČA

BICIKLIMA KRENULI NA PUT OKO SVETA, A ONDA JE JEDAN NAĐEN OBEZGLAVLJEN: Otrkivena brutalna istina o smrti Nemca i Poljaka! (FOTO)

Planeta -

Meksički istražioci saopštili su da dvojica evropskih biciklista nisu umrla u nesreći, kako se prvobitno mislili, već su ubijeni.

Tela Nemca Holgera Hagenbuša (43) i Poljaka Kšištova Hmjelevskiog (37), pronađena na dnu litice u meksičkoj državi Čapas.

Lokalne vlasti su najpre saopštile da su oba muškarca izgubila kontrolu nad biciklima, ali su rodbina i kolege posumnjali u tu verziju i zatražili detaljniju istragu.

Novoizabrani specijalni tužilac Luis Alberto Sančez izjavio je u petak da su Hmjelevski i Hagenbuš najverovatnije ubijeni u pokušaju pljačke.

"Naša dosadašnja istragaukazuje na ubistvo s predumišljajem", rekao je on.

Najpre je pronađeno telo Hmjelevskog 26. aprila 40 metara ispod puta, a Habenbušovo osam dana kasnije, 4. maja malo niže, ali ispod iste deonice puta, koja povezuje Okosingo i San Kristobal de las Kasas na jugu zemlje.

Kada je Hagenbušov brat otputovao u Meksiko da identifikuje telo, saznao je za smrt poljskog bicikliste, čije je obezglavljeno telo, bez jednog stopala, nađeno u istoj oblasti.

Istražitelji pretpostavljaju da su biciklisti napadnuti 19. ili 20. aprila. Hmjelevski je zadobio povredu glave, verovatno od vatrenog oružja. Pored tela je ležao bicikl, ali ne njegov, već Hagenbušov, što je podstaklo sumnje.

Tužilac Sančez pretpostavlja da su napadači pokušali da zavaraju trag, da su želeli da sve izgleda kao nesreća, pa su zbog toga ostavili bicikl pored tela. Međutim, na njemu nije bilo tragova nesreće.

Istražioci veruju da su biciklisti vozili na maloj udaljenosti jedan od drugoga, da je prvo napadnut jedan od njih, a da su obojica zarobljeni kada je naišao i drugi. Obojica muškaraca bili su iskusni biciklisti i obišli su više desetina zemalja sveta.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track