Najnovije vesti

ŠOKANTNA TVRDNJA O MISTERIOZNOM NESTANKU MALEZIJSKOG AVIONA: MH370 srušen namerno, pilot počinio masovno UBISTVO! (VIDEO)
Foto: AP, Printscreen YouTube

STRUČNJACI SLOŽNI

ŠOKANTNA TVRDNJA O MISTERIOZNOM NESTANKU MALEZIJSKOG AVIONA: MH370 srušen namerno, pilot počinio masovno UBISTVO! (VIDEO)

Planeta

Stručnjaci koji pokušavaju da utvrde razlog nestanka leta MH370 veruju da je za tragediju odgovoran pilot, koji je isplanirao masovno ubistvo 239 putnika i članova posade.

Grupa stručnjaka za koja istražuje nestanak i pad aviona "Malezija erlajnsa" 2014. na putu iz Kuala Lumpura u Peking objavila je da su se složili oko uzroka nestanka MH370.

Lari Vens, bivši istražilac kanadske vladine agencije za saobraćaj i bezbednost (TSB), izjavio je da je siguran da zna šta se dogodilo s avionom:

"Mislim da se javnost može utešiti činjenicom da su stručnjaci sve složniji o tome što se dogodilo u avionu u poslednjim trenucima."

Brojni stručnjaci veruju da je pilot Zahari Ahmad Šah odgovoran za tragediju.

"Hteo je da ubije sebe, ali i sve druge koji su bili u avionu. Učinio je to namerno, a avion je odvezao na najzabačenije moguće mesto kako bi ga što teže pronašli", rekao je Vens.

Džon Dauson, advokat koji zastupa porodice žrtava, nedavno je izjavio da dokazi ukazuju na to da je za nestanak aviona odgovoran jedan od članova posade.

"Pilot koji je upravljao letom MH370 skrenuo je avion s puta. Dokazi čvrsto pokazuju da je posada bila upletena. Pritisak u avionu bio je poremećen, ljudi su se gušili. Bilo je to ubistvo s predumišljajem. Bilo je pomno planirano. Tela nikada nisu pronađena", rekao je Dauson.

Avion MH370 koji je leteo iz Kuala Lumpura za Peging nestao je 8. marta 2014. godine sa 239 putnika i posade. Avion je leteo šest sati pre nego što je izgubljen kontakt sa kontrolnim tornjem. Smatra se da se avion "Malezija erlajnsa" srušio u južnom delu Indijskog okeana.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: AP i Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...