KO IMA MOĆNIJU LIMUZINU, PUTIN ILI TRAMP? Amerikanci uporedili vozila dvojice predsednika, evo koji su rezultati! (FOTO)
Foto: Reuters, EPA

TVRĐAVE NA TOČKOVIMA

KO IMA MOĆNIJU LIMUZINU, PUTIN ILI TRAMP? Amerikanci uporedili vozila dvojice predsednika, evo koji su rezultati! (FOTO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp dele ljubav prema limuzinama visoke klase.

Američki magazin Njuzvik uporedio je limuzine dvojice predsednika, a kako se navodi, vozilo predsednika SAD je starije, ali se očekuje da uskoro izađe nova verzija.

Putin je navodno potrošio 192 miliona dolara na svoju novu flotu limuzina i pokazao ih tokom inauguracije. Automobil koji je otporan na metke sa 860 konjskih snaga zvanično je nazvan "Aurus", od kombinacije reči "aurum" - što na latinskom znači zlato i "rus" što predstavlja Rusiju.

foto: Reuters

Putinov "Aurus" ima ugrađenu naprednu odbrambenu i komunikacionu tehnologiju.

Tramp je nasledio svoje vozilo, poznato pod nazivom "Zver", od svog prethodnika, Baraka Obame, koji je dobio auto 2009. godine.

Limuzina licencirana za General Motors je izgrađena iz nule uz pomoć Tajne službe, inčni deblji prozori i vrata debljine 8 inča brzo razlikuju od tipičnog GM modela, kako je napisao Business Insider.

foto: Reuters

"Zver" je obložena čelikom, aluminijumom, titanijumom i keramikom, kao i staklenom vunom na vratima. Eksterijer takođe štiti od hemijskih napada, a čelični obruči dizajnirani su da zadrže automobil u pokretu čak i ako su gume uništene.

U tekstu se navodi da se nova verzija "Zveri", može pojaviti već ovog leta, i da će mnogim karakteristikama biti moćnija od svog prethodnika iz garaže Bele kuće. Za izradu novog automobila potrošeno je skoro 15 miliona dolara.

Kurir.rs/ Newsweek.com

Foto: Reuters i EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track