NARKOMAJDAN U TBILISIJU: Gruziju trese REJV REVOLUCIJA kakvu svet video nije! Ni Sakašvili nije pravio ovakvo ludilo! (VIDEO, FOTO)
Foto: Reuters

HAOS PRED PARLAMENTOM

NARKOMAJDAN U TBILISIJU: Gruziju trese REJV REVOLUCIJA kakvu svet video nije! Ni Sakašvili nije pravio ovakvo ludilo! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Kada su gruzijske vlasti naredile policijske racije u dva noćna kluba u Tbilisijiju, teško da su očekivale da će to dovesti do masovnih protesta.

A upravo se to desilo - pred Parlamentom Gruzije pojavilo se blizu 4.000 demonstranata iz grupe koja se predstavlja kao "Bela buka".

Oni su s razglasa puštali glasnu dens muziku uz koju su protestovali zbog policijskog nasilja, a onda su napravilu pravu rejv žurku i još razapeli šatore pred Parlamentom kao da su na Egzitu.

1 / 7 Foto: Reuters

Protesti su počeli kada su posetioci klubova žalili na prekomernu silu koju je policija primenila kada je upala u klubove "Basijani" i "Kafe galeri" u subotu ujutro.

Ministar spoljnih poslova rekao je da je u akciji uhapšeno osam dilera droge.

Međutim, u jednom delu javnosti akcija je ocenjena kao napad na sve razvijeniju klupsku kulturu u Gruziji. Demonstranti traže ostavku gruzijskog ministra unutrašnjih poslova, kao i premijera.

1 / 7 Foto: EPA

"Jedino što pokušavaju da postignu je da javnost okrenu protiv humanije politike prema drogama", rekla je aktivistkinja Beka Cikarišvili.

Načelnica kriminalističke policije Mamuka Čelidze rekla je da su klubovi već duže vreme bili pod policijskim nadzorom.

Dodatne policijske jedinice poslate su da bi sprečile sukob demonstranata i učesnika kontrademonstracija, njih skoro 1.000, a koje su predvodili pripadnici desničarske Partije gruzijskog nacionalnog jedinstva.

Lokalni mediji prenose da je policija donela vodene topove kako desničari ne bi probili kordon koji ih razdvaja od rejvera.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track